VISOKA RAZLUČIVOST

Canon razvija kameru i monitor za 8K

12.09.2015 u 08:33

Bionic
Reading

Canon razvija 8K kameru u sustavu Cinema EOS, kao i referentni 8K monitor za profesionalnu upotrebu koji će podržavati produkciju 8K videosadržaja sljedeće generacije, kao i SLR fotoaparat opremljen CMOS senzorom s oko 120 milijuna efektivnih piksela

Daljnjim poboljšanjima 8K kamere iz sustava Cinema EOS i referentnih 8K monitora za profesionalnu upotrebu koji su trenutno u razvoju u Canonu žele pridonijeti glatkom procesu produkcije, omogućujući ne samo ulaz/izlaz 8K videosadržaja, nego i procese kao što su konverzija sadržaja iz 8K u 4K te 4K obrezivanje (cropping).

8K kamera iz sustava Cinema EOS koja je trenutno u razvoju bit će opremljena Canonovim CMOS senzorom ekvivalentnim Super 35-milimetarskom filmu, koji ostvaruje slikovne performanse visoke razlučivosti od 8.192 puta 4.320 točaka (otprilike 35,39 milijuna efektivnih piksela) i pri brzini od 60 slika po sekundi uz 13 točaka.


Pored toga, kamera će podržavati različite stilove snimanja i sredstva vizualnog izražavanja zahvaljujući kompaktnom kućištu koje omogućuje izuzetnu pokretljivost i dizajnu koji pruža velike operativne mogućnosti, uz EF priključak kompatibilan s Canonovom ponudom zamjenjivih EF objektiva .

Koristeći Canonovu tehnologiju obrade slike, referentni 8K monitor ultravisoke razlučivosti koji je trenutno u razvoju nudit će visoku svjetlinu, visok kontrast (visok dinamički raspon) i širok gamut boja.

Uz gustoću piksela veću od 300 točaka po inču, što je razina koja se približava granicama vidljivosti ljudskog oka, monitor će omogućiti ultrarealističan prikaz slike, uključujući reprodukciju suptilnih promjena u osvjetljenju koja do sada nije bila moguća, tvrde u Canonu.

Uz razlučivost od otprilike 120 efektivnih megapiksela, SLR fotoaparat koji je trenutno u razvoju koristit će CMOS senzor visoke gustoće piksela koji je razvijen u Canonu u sklopu postojeće platforme serije EOS, što će omogućiti kompatibilnost sa zamjenjivim objektivima EF.

Kamera će ponuditi razlučivost koja je više nego dovoljna za tisak uvećanih dimenzija, istovremeno omogućujući da se slike režu bez žrtvovanja razlučivosti i jasnoće, kažu u Canonu.