INTERESANTAN KABRIOLET

BMW serija 2 izgubila krov i dobila integralni pogon

10.09.2014 u 13:10

  • +17

BMW Serija 2 Cabriolet

Izvor: Promo fotografije / Autor: bmw

Bionic
Reading

Još je nešto više od mjesec dana preostalo do otvaranja pariškog autosalona što znači da je sazrelo vrijeme za pretpremijere

Posljednju je upriličio BMW možda kako bi ukrao svjetlost bar pokojeg reflektora trenutačno uperenog u smjeru Mercedesova AMG GT-a. Serija 2 kabriolet doista ne bi trebala proći neopaženo kad se u obzir uzme da je riječ o jednom od najzanimljivijih kabrioleta ove godine.

Za početak Bavarci su odlučili zadržati konture i dinamičan profil kao i praktičnost kupea, što znači da su, umjesto metalnog sklopivog krova kakav koristi serija 4, radije odabrali platneni, koji će se nuditi u tri različite boje. Njemu je potrebno dvadeset sekundi za otvaranje i zatvaranje, a isto je moguće činiti do brzine od 50 km/h.

Bavarci su također seriji 2 omogućili opciju nadogradnje integralnim pogonom na sva četiri kotača xDrive pa će ovaj kompaktni kabriolet biti stroj za sva doba godine i vremenske (ne)prilike.

Kupci će moći birati među tri benzinca i jednog dizelaša te ručnog šesterostupanjskog odnosno automatskog osmerostupanjskog mjenjača. Tu su 220i sa 185 KS i 270 Nm, 228i sa 245 KS i 350 Nm, M235i sa 326 KS i 450 Nm, te 220d koji razvija 190 KS i 400 Nm.

Najbržem među njima - M235i do stotke treba svega 5,2 sekundi, odnosno pet sekundi s automatskim mjenjačem.

Kabrioletska dvojka bit će dostupna i s M-paketima opreme - od aerodinamičkih elemenata, do adaptivnog M-ovjesa, M-kočnica i 18-colnih M-felgi.

Automobil u prodaju kreće na proljeće iduće godine.