NAKON OFFICEA STIŽE I OVO

BMW i Microsoft rade na smještanju Skypea u automobile

  • Autor: D. J.
  • Zadnja izmjena 17.07.2017 12:47
  • Objavljeno 17.07.2017 u 12:47
Skype for Business namijenjen BMW automobilima

Skype for Business namijenjen BMW automobilima

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: BMW/Microsoft

IT div iz Redmonda i Bavarci zajedno su otvorili novo poglavlje suradnje u sklopu koje će BMW vozila s odgovarajućom opremom dobiti pristup komunikacijskom servisu Skype for Business

U pitanju su BMW-ova vozila opremljena iDrive sustavom. Ranijim potezom bavarski proizvođač automobila postao je prvi koji omogućuje Office 365 usluge u svojim vozilima, a na red je sad došao i Skype

Na ovaj način će poslovnjaci moći odrađivati sastanke u svojim vozilima, bez potrebe za spajanjem vanjskih mobilnih uređaja ili tableta, već korištenjem integriranog infotainment rješenja iz BMW-a.

Vozači će, naravno, moći ostvarivati komunikaciju bez potrebe za ručnim biranjem brojeva, a stvar će se integrirati s kalendarima, kontaktima i to-do listama kroz Microsoftov servis Exchange. Skype for Business inicijalno će biti dostupan u Francuskoj, Njemačkoj i Ujedinjenom Kraljevstvu, a naknadno se očekuje širenje na više tržišta. 

Ranije ove godine BMW je otkrio i kako će Microsoftov digitalni asistent Cortana stići u neka njihova vozila u sklopu Microsoftove vizije povezanih vozila. Bavarci planiraju omogućiti pristup Cortani preko instrument ploče vozila. Na taj način će vrlo jednostavno moći odrađivati neke zadaće tijekom vožnje bez potrebe da posežu za mobitelom ili tabletom i ugrožavaju sigurnost u prometu.