a sve zbog korone

Apple predstavlja nove uređaje, ali ovog puta možda bez iPhonea

15.09.2020 u 12:30

Bionic
Reading

Poznati tehno insajderi tvrde da će Apple novi iPhone predstaviti tek idućeg mjeseca, a razlog su poteškoće uzrokovane globalnom pandemijom

iPhone 12 će navodno biti predstavljen tijekom listopada, prenosi Bloomberg. Razlog? Koronavirus. Globalna pandemija je, prema izvješću, poremetila Appleov uobičajeni proces testiranja, poguravši masovnu proizvodnju i prouzročivši odgodu. Predstavljanje novih uređaja i dalje se odvija danas, 15. rujna, no postoji šansa da će se usredotočiti na Apple Watch i novi iPad Air.

Objava iPhonea 12

Apple navodno planira predstaviti četiri nova iPhonea 12 tijekom listopada, piše Bloomberg. Ako se ovo obistini, radit će se o prvom rujnu od 2011. kada Apple nije predstavio novi iPhone. Kompanija već tradicionalno predstavlja nove iPhone uređaje u rujnu, počevši od iPhonea 5.

Dolazak uređaja na tržište

Premda Apple ne raspravlja o datumima izlaska prije predstavljanja, insajderi tvrde da će iPhone 12 skoro sigurno 'kasniti'. Luca Maestri, Appleov potpredsjednik i voditelj financija da će uređaji možda stići 'nekoliko tjedna kasnije'. Kompanija, podsjećamo, uređaje učini dostupnima sedam do deset dana nakon objave, no kao i uvijek, prošlih par godina vidjeli smo i nekoliko iznimki ovog pravila poput iPhonea XR i iPhonea X.

Sve ove najave o odgodama će, ukoliko se obistine, vjerojatno utjecati na Appleovu odluku o tome koje će uređaje predstaviti večeras. Kad je kompanija prvi put predstavila iPhone X, i dalje je imala nekoliko proizvoda koje je mogla početi prodavati neposredno nakon prezentacije. Ove godine riječ je o cijeloj liniji proizvoda, što prema nekima indicira da bi iPhone mogao dobiti zasebno predstavljanje.

Predstavljanje 15.9.

Apple će večeras u 19 sati po našem vremenu predstaviti nekoliko novih uređaja. Prijenos je moguće pratiti putem Appleove službene stranice ili YouTubea.

Izvor: Društvene mreže / Autor: Apple