grupni facetime

Apple odgodio svoju najiščekivaniju značajku

14.08.2018 u 13:15

Bionic
Reading

Dugoočekivana značajka grupnog video chata, Group FaceTime, neće biti podržana u novim iOS-u 12 čija se službena verzija očekuje u rujnu. Umjesto toga, izići će nekoliko mjeseci kasnije s novim ažuriranjem sustava, obećavaju iz Applea

Godišnji događaj na kojem će Apple predstaviti nove iPhone, iOS i ostale popratne uređaje je iza ugla, no korisnici nisu sretni što će jedna od značajki koju su očekivali izostati. Barem na neko vrijeme.

Posljednja beta verzija dvanaestog iOS-a otkriva kako neće biti obećanog alata kojeg je Apple najavljivao za jesen. Riječ je o Group FaceTimeu, značajci za video razgovore između više korisnika. Grupni video chat može podržavati razgovor između 31 osobe, no neće biti dostupan s novim iOS-om.

U službenom izvješću s jučerašnjim datumom piše kako je grupni FaceTime uklonjen s probne verzije iOS-a 12 i naći će se u idućoj verziji sustava koja se očekuje kasnije tokom jeseni.

Prvu beta verziju Apple je izbacio još u lipnju, a od tada svaka nova otkriva nepoznate stvari o nadolazećim uređajima i softveru. Namijenjene su razvojnim programerima koji prilagođavaju svoje proizvode novoj verziji prije nego što ona u rujnu bude i službeno predstavljena.

IMA IH JOŠ

Imate iPhone ili iPad? Ovo su najbolje značajke iOS-a 12 za koje još ne znate

Pogledaj galeriju

Grupni video chatovi značajka je koju korisnici zahtijevaju godinama, a Apple ju je bio obećao u lipnju. Druge aplikacije, poput Google Hangoutsa i Microsoftovog Skypea već podržavaju takav oblik razgovora.

Nije prvi put da je Apple odgodio predstavljanje nekog proizvoda. Prošle su godine korisnici nekoliko mjeseci čekali na Pay Cash koji je izašao u prosincu, s nekoliko mjeseci zakašnjenja.

Osim toga, već se godinu dana čeka na AirPower, stanicu za bežično punjenje koja je najavljena prošlog rujna zajedno s iPhonima 8 i X, piše Business Insider.

  • +11
Apple iPhone X Izvor: tportal.hr / Autor: Miroslav Wranka