PAMETNI TELEFONI

Apple neslužbeno potvrdio dolazak iPhonea XI Plus, a znamo kako će i izgledati

13.08.2018 u 08:52

Bionic
Reading

Najnoviji uređaj iz kalifornijske kompanije javnosti je slučajno 'predstavljen' putem skrivene značajke testne verzije novog mobilnog operativnog sustava iOS 12

Prema dosadašnjim glasinama, sve je izvjesnije da Apple idućeg mjeseca planira predstaviti čak tri nova iPhonea. Jedan od njih navodno će imati masivni ekran dijagonale 6.5 inča. Što samog imena velikog telefona tiče, šuška se o 'iPhone XI Plus', makar to valja uzeti s dozom rezerve. Zahvaljujući developerima koji su odlučili malo prokopati po kodu beta verzije iOS-a 12, znamo kako će uređaj i otprilike izgledati.

TEHNO SAVJETI

Vaš iPhone se ne želi puniti? Pokušajte ovo!

Pogledaj galeriju

Ikona koju je developer i suradnik 9to5Maca Guilherme Rambo razotkrio ne donosi previše iznenađenja, već potvrđuje ono što je Apple izjavio još prošle godine, a to je da kompanija slijedi dizajnersko rješenje iPhonea X te ga uobličuje u novi veći iPhone.

Kao iPhone X

Isti izvor u kodu iOS-a 12 je pronašao i ikonu za novi iPad Pro koji će doći s puno tanjim rubovima i bez gumba Home.

Premda Apple još nije službeno najavio predstavljanje novog telefona, ako je računati po prošlih par godina, vrijedilo bi obratiti pažnju na rujan. 6.5 inčni OLED iPhone XI Plus imat će, ako je vjerovati glasinama, društvo u vidu 6.1-inčnog LCD modela i manjeg 5.8-inčnog OLED modela.

Apple pored tanjih ekrana i manjka Home gumba vjerojatno neće previše toga mijenjati u dizajnu 'standardnog' iPhonea. Očekujemo povećanu brzinu, malo bolju bateriju i jaču i sposobniju bateriju. iOS 12 trebao bi stići paralelno s izlaskom novih uređaja.