BESKONTAKTNO PLAĆANJE

Apple ima dobre vijesti za trgovce koji koriste iPhone, uskoro stiže nova opcija

27.01.2022 u 14:15

Bionic
Reading

iPhone uređaji bi zahvaljujući Appleovoj akviziciji iz 2020. uskoro mogli poslužiti za izravno prihvaćanje transakcija

Mali poduzetnici će uskoro dobiti opciju korištenja iPhonea za prihvaćanje uplata bez potrebe za dodatnim hardverom, piše Bloomberg. Značajku se, podsjetimo, čeka još od 2020. kad je Apple kupio Mobeeware - startup koji se bavi beskontaktnim plaćanjem. Čekanju je izgleda došao kraj, pošto Bloomberg najavljuje da bi nadogradnja mogla stići tijekom idućih par mjeseci.

Mobeewave je, piše Verge, prije radio sa Samsungom na sličnoj NFC funkciji te je 2019. pomogao pri razvoju i isprobavanju sustava Samsung POS prije nego što je isti postao dostupan diljem svijeta. Samsung POS omogućava Samsung telefonima da prihvaćaju zplate direktno od beskontaktnog izvora poput kartica ili NFC usluga poput Apple Payja, Samsung Payja i Google Payja.

Bloombergov izvještaj nalaže da nije sigurno hoće li Mobeewaveova tehnologija biti brendirana kao dio Apple Payja niti hoće li Apple koristiti svoju mrežu za plaćanje ili će značajku uvesti u sklopu nekog partnerstva. Mobwweaveovo osoblje je navodno od akvizicije radilo u Appleovom odjelu za plaćanje.

VELIKA OBLJETNICA

[FOTO] Prije 15 godina svjetlo dana ugledala je prva generacija iPhonea, pogledajte kako je evoluirao najpoznatiji telefon na svijetu

Pogledaj galeriju