KORISTAN ALAT

Aplikacije vam ubijaju bateriju? Uz ovaj dodatak više nema iznenađenja

  • Autor: Damir Rukavina
  • Zadnja izmjena 15.11.2017 11:39
  • Objavljeno 15.11.2017 u 11:39
Anksioznost vezana uz trajanje baterija na mobilnim uređajima je stvarna stvar

Anksioznost vezana uz trajanje baterija na mobilnim uređajima je stvarna stvar

Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Iako se radi o dodatku koji je iz Androida tek najavljen, sigurni smo da će oduševiti vlasnike uređaja sa slabijim baterijama

Neke od najvećih boljki modernih smartfona su kratkotranje baterije. Kompanija je priredila novi banner za Android koji korisnika upozorava kada aplikacije troše veliku količinu energije. Podsjetnik također jasno daje do znanja što aplikacija radi te korisniku daje opciju gašenja specifične značajke odnosno aplikacije.

Novi korisni alat prvo su prepoznali novinari Android Policea pregledom najnovije razvojne inačice Androida 8.1 Orea. Ovo znači da spasonosni podsjetnik još nije dostupan 'običnim' vlasnicima Androida koji će se do njegovog dolaska morati još malo strpiti.

Kraj iznenađenjima

Stranica sa statistikama baterije u novoj verziji Androida prikazuje brojne informacije uključujući vrijeme korištenja ekrana od prošlog punjenja, koliko vremena je preostalo do idućeg punjenja kao i spisak aplikacija i značajki koje bateriju troše. Novi banner je puno korisniji, s obzirom da vas u slučaju velike potrošnje aktivno poziva na intervenciju.

Slika koju je objavio Android Police prikazuje natpis koji kaže 'Maps Preview troši bateriju. Često traži lokaciju'.

tportal

Izvor: Screenshot / Autor: Android Police

Sve je objašnjeno

Ako tapnete na natpis, dobit ćete poruku koja kaže 'Vaš telefon ne može normalno pratiti potrošnju baterije zato jer Maps Preview često traži vašu lokaciju kada ne koristite aplikaciju. Da biste to riješili, na samoj aplikaciji možete isključiti lokaciju'.

  • +5
  • +2

Deset godina Androida - deset stvari s kojima nas je zadivio

Izvor: Ostale fotografije / Autor: Pixabay

Nakon što korisnik potvrdi, davanje lokacije se automatski zaustavlja te time korisnik spriječava daljnju brzu potrošnju baterije.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!