ZA SVAKOG PONEŠTO

5 izvrsnih aplikacija za kontrolu e-maila na Androidu

06.09.2013 u 10:41

Bionic
Reading

Odabir dobre aplikacije za primanje i slanje e-mail poruka na pametnom telefonu ili tabletu može vam uvelike olakšati rad na uređaju, ali kako odabrati među stotinama koje se nude na Google Playu?

Korisnici mobilnih uređaja s Androidom za provjeru svojih e-mail poruka najčešće koriste aplikaciju za elektroničku poštu koja im je isporučena s mobilnim uređajem ili Gmail aplikaciju.

No ukoliko koriste više različitih e-mail računa, te im aplikacije neće pretjerano odgovarati.

Alternativni programi, koji često nude i više opcija od generičke aplikacije za e-poštu ili aplikacije Gmaila, mogu se pronaći na Google Playu.

Ali kako među desecima ponuđenih aplikacija odabrati najbolju?

TechHive je suzio izbor na pet aplikacija koje, po njihovom mišljenju, mogu dostojno odraditi posao e-mail aplikacije i ujedno podržavaju primanje e-mail poruka s nekoliko različitih servisa.

MailDroid

MailDroid besplatna je aplikacija koja je veoma jednostavna za korištenje, a istovremeno ima i veoma privlačno korisničko sučelje.

Podržava Webdav, POP3, IMAP, ali i Microsoft Exchange e-mail račune. Opremljen je cijelim nizom različitih filtera, a moguće je i postaviti 'Bookmarks' za pojedine mape kako bi si olakšali snalaženje među porukama.

Ukoliko ga koristite na tabletu, MailDroid ponudit će vam mogućnost podjele ekrana kako bi vam Inbox bio pregledniji.

Jedina mana ove zanimljive aplikacije su oglasi, koji vam mogu odvlačiti pažnju od e-mailova. Problem možete riješiti jedino plaćanjem impresivnih 18 dolara (104 kune) za verziju bez oglasa.

K-9 Mail

Iako vas ikona robota-psa može podsjećati na nekakvu igricu, K-9 Mail zapravo je veoma dobra i besplatna aplikacija za primanje e-mail poruka s različitih strana.

K-9 Mail će automatski odrediti postavke za svaki novi e-mail račun, a kako vam se mailovi ne bi pomiješali, nudi mogućnost organiziranja poruka po računima i folderima.

Dodatni je plus što aplikacija podržava geste i podjelu ekrana i kod mobilnih uređaja i kod tableta, a ukoliko ne želite da vas ometaju e-mailovi, možete postaviti 'vrijeme tišine' kad vas aplikacija neće obaviještavati o primljenim porukama.

K-@ Mail Pro

Za razliku od prethodnih aplikacija, K-@ Mail Pro stoji 3,95 dolara (oko 23 kune), ali se može ubrojiti među najbolje aplikacije za Android.

Ima pregršt dodatnih mogućnosti poput podjele ekrana i 'vremena tišine', ali podržava i 'text-to-speech' (čitanje poruka) te obavijesti na zaključanom ekranu uređaja kako ne biste propustili niti jedan novi e-mail.

Dodatni bonus, zbog kojeg se isplati kupiti ovu aplikaciju, jesu 'widgeti' zahvaljujući kojima možete smjestiti svoj Inbox na glavni ekran i tako imati mailove stalno na oku.

AquaMail Pro

AquaMail je prije svega namijenjen primanju e-mailova s internetskih servisa poput Gmaila, Hotmaila (Outlooka) i Yahooa. No to ne znači da ne podržava i standardne protokole poput IMAP-a, POP3 i SMTP-a.

Jednostavan je za korištenje, a ujedno pruža mogućnost stvaranja sigurnosne kopije e-mailova. Od svih navedenih aplikacija AquaMail je najjednostavnije prilagoditi svojim potrebama, no želite li slati poruke bez promotivnog slogana u potpisu i primati mailove s više od dva računa, morati ćete izdvojiti 4,95 dolara (oko 29 kuna) i kupiti punu verziju.

Emoze

Emoze je besplatna aplikacija koja neće oduševiti svojim izgledom, ali će bez problema obaviti posao zbog kojeg je napravljena.

Omogućava korisniku primanje e-mail poruka u zajednički Inbox, planiranje preuzimanja e-mail poruka kako biste uštedjeli na podatkovnom prometu, a ujedno nudi i pregled potrošnje podatkovnog prometa kako ne biste prekoračili svoju kvotu.

Ono čime se Emoze posebno ističe je mogućnost enkripcije e-mail poruka, ali i njihovo brisanje s uređaja ukoliko vam ga ukradu ili ga zagubite.