Logo (1)

velike promjene

Zoran Gobac odstupio sa svoje funkcije u hrvatskom rukometu, poznato je tko će ga naslijediti

  • Ivan Žurić
  • Zadnja izmjena 29.01.2020 14:20
  • Objavljeno 29.01.2020 u 14:20
Bionic
Reading

Slavlje nakon osvajanja srebrne medalje na Europskom rukometnom prvenstvu još se nije ni stišalo, a unutar Hrvatskog rukometnog saveza dogodile su se velike promjene. Prvi čovjek našeg rukometa, neuništivi Zoran Gobac, odlučio je odstupiti s mjesta koordinatora HRS-a za muški rukomet!

Uz Zorana Gobca vežu se svi najveći uspjesi hrvatskog rukometa, kako onog klupskog, tako i reprezentativnog. Jedini je Gobac od samih početaka do današnjih dana aktivno sudjelovao u 'kovanju' naših rukometnih odličja, pa neslužbena titula 'prvog čovjeka hrvatskog rukometa' uopće nije bila neslužbena...

No, nakon što je reprezentacija na netom završenom EP-u osvojila srebro Gobac je odlučio povući se s mjesta koordinatora HRS-a za muški rukomet, a tu je funkciju (uz još neke dodatne) obavljao praktički od samih početaka rukometne reprezentacije.

Prvi je to korak u kadrovskom preslagivanju unutar Hrvatskog rukometnog saveza koji će - barem strukturno - i dalje biti na istim temeljima. A to znači da će Zoran Gobac i dalje ostati na mjestu dopredsjednika HRS-a te će nadzirati rad Saveza kao i do sada.

  • +13
Stockholm: Rukometaši Hrvatske nakon borbe u finalu okrunjeni srebrnim medaljama Izvor: Pixsell / Autor: Luka Stanzl/PIXSELL

Za hrvatski rukomet je važno tko će Gobca naslijediti na funkciji koordinatora. To je mjesto rezervirano za Linu Červara koji je najavio kako se nakon Olimpijskih igara u Tokiju oprašta od funkcije izbornika. Tako će Lino biti taj koji će imenovati izbornike, koordinirati radom svih selekcija... Pa ipak, prije preuzimanja ove funkcije Mago di Umago u travnju kroz dodatne kvalifikacije mora izboriti plasman u Tokio, a te bi Olimpijske igre trebale biti kruna karijere Line Červara.

Červar će tako i dalje biti uz reprezentaciju, a Gobac se može posvetiti novim projektima. Onaj najvažniji je kandidatura Hrvatske koja bi s Danskom i Norveškom organizirala Svjetsko rukometno prvenstvo 2025. ili 2027. godine!

  • +45
EP u rukometu, finale, Španjolska - Hrvatska Izvor: Pixsell / Autor: Luka Stanzl/PIXSELL

Jasno je kako će Červar i Gobac zajedno odabrati novog izbornika, a sjajna je vijest da s osvojenim srebrom na ovom EP-u hrvatska rukometna reprezentacija mirno ide na SP koji se 2021. godine igra u Egiptu, kao i na EP 2022. godine u Mađarskoj i Slovačkoj.