kapetan se vratio

Zlatko Horvat iskreno o svom povratku: Evo sad i mene 'mladog' da upotpunim momčad

28.02.2024 u 13:06

Bionic
Reading

Istinska je senzacija da se Zlatko Horvat (39) vratio u redove Zagreba. Otišao je prije četiri godine, nakon što je odigrao čak 25 sezona i stekao status klupske legende. Kapetan, ljubimac navijača, proslavljeni reprezentativac, dobri duh momčadi

Cika, strka, vika... Brojne djevojčice i dječaci, neki u pratnji roditelja, djedova i baka, a neki i sami... Stajali su u redu za ulaznice ili strpljivo čekali na fotografiranje i autogram svojih sportskih idola. Bili su tu prekaljeni veterani, kapetan 'zagrebaša' Jakov Gojun i Ivan Čupić, ali i mlade snage Zvonimir Srna, Luka Lovre Klarica i Matej Mandić. Stvorila se poprilična gužva, jer rukomet je ponovno 'in'.

No, posebno je gužvovito bilo oko jednog igrača jer samo dan ranije objavljeno je da se legendarni Zlatko Horvat (39) vratio u redove Zagreba, a on se ukazao na druženju s navijačima! Četiri su godine prošle otkako je napustio Zagreb, ali i dalje je ljubimac navijača.

Jer se 25 godina u istom klubu ne može samo tako izbrisati, tolike utakmice, golovi, trofeji, godinama je kao kapetan predvodio 'zagrebaše' u dobru i zlu, u pobjedama i porazima. Sad se preko Makedonije i Mađarske vratio u klub u kojem je sve i počelo. A navijači su ga jedva dočekali i srdačno pozdravili.

'Uh, falilo mi je sve ovo', uz osmijeh je rekao Zlatko Horvat nakon što je uspio uhvatiti trenutak predaha u trenucima druženja s navijačima uoči utakmice Zagreba i PSG-a (četvrtak, 29. veljače, 18.45 sati):

'To je sve dio posla i nije nikakav problem, dapače. Lijepo je vidjeti da me se navijači još sjećaju, uvijek je lijepo družiti se s njima.'

Povratak u Zagreb se dogodio iznenada...

'Da, sve se odigralo vrlo brzo, nazvali su me iz kluba, sve smo se dogovorili u praktički dva sata, a i klubovi su se međusobno brzo usuglasili. I evo me! Nije bilo teško kad je Zagreb u pitanju, momčad su zadesile ozljede i trebala im je pomoć i podrška. Po meni je još veća odgovornost doći ovako u već posloženu momčad, ali znamo što nam je cilj i što je moj zadatak', kaže Zlatko Horvat te napominje:

'Prekrasan je osjećaj vratiti se u svoj klub. Ovdje sam se rodio, odrastao i ovdje sam oduvijek pripadao. Srce mi je puno što ću imati priliku opet zaigrati za Zagreb.'

  • +40
Rukometaši Zagreba družili se s navijačima uoči utakmice s PSG-om Izvor: Pixsell / Autor: Luka Stanzl/PIXSELL

Otkriva Horvat i što je zatekao u svlačionici Zagreba nakon četiri godine izbivanja...

'Ma sve super, puno je energije i pozitive. To je najvažnije uoči ovih odlučujućih utakmica u Ligi prvaka, kako god završilo... Da se razumijemo, nema predaje iako su protivnici PSG i Kiel. Idemo ih napasti, dvije su utakmice, četiri boda su u igri. Oni su veći, bogatiji, jači, možda i iskusniji... Ali i Zagreb je sjajna momčad koja se gradi već nekoliko godina, drago mi je da su dečki koji su nositelji igre ostali na okupu, a evo sad i mene 'mladog' da ih upotpunim', kaže Horvat koji će napokon i u klubu zaigrati sa svojim velikim prijateljem Ivanom Čupićem. Godinama su u reprezentaciji bili 'konkurenti' na krilu, ali i legendarni cimeri...

'Dobro, bolje ikad nego nikad. To sam tek sad shvatio, napokon zajedno u klubu! Sto godina igramo zajedno, ali teško nas je tijekom karijere bilo povezati. No, eto, sad pred kraj smo se našli zajedno u Zagrebu i baš sam se razveselio.'

Godinama je Horvat bio kapetan Zagreba, a sada je tu ulogu preuzeo Jakov Gojun...

'Bez obzira na sve, ja sam u ovu momčad došao kao novi igrač i nema nikakvog smisla da sad budem kapetan po povratku. To ne bi bilo fer bez obzira na to što je to moj klub. Zna se tko u ovom trenutku mora biti gazda', iskren je Horvat koji još ima problema s ozljedom i gotovo sigurno neće zaigrati sutra protiv PSG-a:

'Problem je prepona, u procesu sam oporavka ali nema potrebe požurivati s povratkom. Volio bih da mogu sutra zaigrali, ali...Vjerujem da ću je brzo sanirati i da mogu što prije na teren.'

Cijelu je karijeru 'harao' na desnom krilu, ali sad bi trebao 'iznenaditi' i na desnom vanjskom...

'U mađarskom Dabasu sam igrao desnog vanjskog i krilo, ali više vanjskog, to mi je sad prirodna pozicija', kaže Horvat koji bi na toj poziciji trebao 'uskočiti' umjesto ozlijeđenog Kubanca Cunija Moralesa (desni vanjski) i Paola Kraljevića (desno krilo), a kao podrška mladom Luki Lovri Klarici.

Zagreb sutra (četvrtak, 29. veljače, 18.45 sati) u Areni Zagreb dočekuje PSG. Bod bi 'zagrebašima' osigurao plasman u osminu finala, a za to će im trebati podrška s tribina.

'Idemo uzeti bod ili dva protiv PSG-a, neće biti lako, ne pita se samo nas. Ali oni dolaze nama u Arenu, uz pomoć navijača je sve moguće. Zato bih pozvao sve ljubitelje rukometa da nam se pridruže u četvrtak u Areni i da nam budu vjetar u leđa. Njihova podrška nam uvijek puno znači, a protiv PSG-a ćemo tu pomoć svakako trebati', zaključio je Zlatko Horvat.

Standings provided by Sofascore