rukometna liga prvaka

'Zagrebaši' objavili sjajne vijesti uoči utakmice s PSG-om; pala su dva važna potpisa

27.02.2024 u 16:02

Bionic
Reading

Rukometaši Zagreba u četvrtak od 18.45 sati igraju posljednju domaću utakmicu grupne faze Lige prvaka. U Arenu stiže bogati i jaki PSG, a 'zagrebašima' iz posljednja dva susreta treba jedan bod kako bi osigurali plasman u osminu finala

Rukometaši Zagreba družili su se s navijačima i kupcima u Fresh Corneru te najavili nadolazeću utakmicu 13. kola rukometne EHF Lige prvaka protiv PSG-a.

'Zagrebaši' se nadaju pobjedi ili barem bodu u susretu s prvakom Francuske, kako bi osigurali plasman u osminu finala najelitnijeg klupskog natjecanja.

Utakmica se igra u četvrtak, 29. veljače 2024. u 18:45 sati u Areni Zagreb, a proslavljeni hrvatski rukometaši Jakov Gojun i Ivan Čupić te hrvatski rukometni reprezentativci Zvonimir Srna, Luka Lovre Klarica i Matej Mandić danas su odradili navijačko zagrijavanje, uz podršku generalnog sponzora Fresh Corner.

Poseban gost iznenađenja bio je legendarni Zlatko Horvat koji je stigao na posudbu u RK Zagreb do kraja sezone, a uz rukometaše utakmicu je najavio i trener prve ekipe Andrija Nikolić:

'Pred nama je utakmice sezone, prilika da sami sebe, ali i sve naše divne navijače, nagradimo za sve ono što smo dobro napravili ove sezone. Jako sam sretan da nam se pridružio i Zlaja, dugogodišnji kapetan i dijete ovog kluba. Njegova pomoć, iskustvo i znanje bit će nam veliki plus u nastavku sezone. S jednim osvojenim bodom protiv PSG-a u četvrtak ili Kiela tjedan kasnije osigurali bi plasman u osminu finala', rekao je trener 'zagrebaša' Andrija Nikolić.

Kapetan Jakov Gojun nije krio uzbuđenje oko dosad ostvarenih rezultata i nadolazeće utakmice.

'Pozvao bih sve naše navijače i ljubitelje rukometa da nas dođu podržati u četvrtak u Areni. Dolazi nam jedna od najboljih ekipa svijeta, predvođena aktualnim svjetskim prvacima braćom Karabatić i Prandijem. Otkako sam se vratio u klub prije tri godine sanjao sam o prilici da prođemo u eliminacijski dio turnira. Mislim da smo ove sezone pokazali da apsolutno pripadamo vrhu europskog klupskog rukometa. Hvala Fresh Corneru - našem generalnom sponzoru i svim navijačima na njihovoj podršci. Vjerujem i nadam se da ćemo se u četvrtak u Areni svi zajedno veseliti', rekao je aktualni kapetan, a potom se obratio i nekadašnji kapetan, povratnik Zlatko Horvat:

  • +40
Rukometaši Zagreba družili se s navijačima uoči utakmice s PSG-om Izvor: Pixsell / Autor: Luka Stanzl/PIXSELL

'Prekrasan je osjećaj vratiti se u svoj klub. Ovdje sam se rodio, odrastao i ovdje sam oduvijek pripadao. Srce mi je puno što ću imati priliku opet zaigrati za Zagreb i pridružio bih se kapetanu Gojunu te pozvao sve ljubitelje rukometa da nam se pridruže u četvrtak u Areni i da nam budu vjetar u leđa. Njihova podrška nam uvijek puno znači, a protiv Pariza ćemo tu pomoć svakako trebati.'

No, sjajnim vijestima iz redova Zagreba tu nije kraj jer iz uprave kluba jutros su objavili kako su na obostrano zadovoljstvo produženi ugovori ubojitom ljevorukom šuteru Luki Lovri Klarici i sjajnom golmanu Mateju Mandiću. Obojica će ostati u Zagrebovim dresovima do 2026. godine!

'Jako mi je drago da sam produžio ugovor. Mislim da se neke sjajne stvari događaju u klubu. Napravili smo iskorak ove sezone i ne kanimo na tome stati, a vjerujem kako nas sljedeće sezone očekuje još puno toga pozitivnoga. Što se mene osobno tiče mislim da sam donio dobru odluku za svoj razvoj. Dosta sam o tome razgovarao sa svojom obitelji, ali savjetima su mi pomogli i neki stariji suigrači. Veselim se novim izazovima u dresu Zagreba' , poručio je Luka Lovre Klarica.

Nakon službenog dijela događanja, rukometaši su se u Fresh Corneru družili s kupcima, obožavateljima rukometa, koje su razveselili pokloni s autogramima rukometaša i ulaznice za utakmicu RK Zagreb - PSG. Odličnu atmosferu upotpunili su uvijek svježe pripremljeni Fresh Corner proizvodi, od vrhunske kave do hrskavog hot-doga.

Standings provided by Sofascore