SUPERSPORT HRVATSKI NOGOMETNI KUP

Dinamo dočekuje Goricu, a Rijeka stiže u Rudeš; evo gdje gledati današnje utakmice

28.02.2024 u 09:32

Bionic
Reading

Danas se igraju dva preostala četvrtfinalna susreta SuperSport Hrvatskog nogometnog Kupa. Na teren prvo izlaze Rudeš i Rijeka (14 sati, MAXSport1, MAXtv), a potom na Maksimiru igraju Dinamo i Gorica (18 sati, MAXSport1, MAXtv)

Jučer su polufinale SuperSport Hrvatskog nogometnog Kupa izborili Lokomotiva i Hajduk, a danas ćemo dobiti i druga dva polufinalista. U prvom današnjem četvrtfinalnom susretu Rudeš na svom terenu dočekuje vodeću momčad prvenstva Rijeku (14 sati, MAXSport1, MAXtv), a potom Gorica stiže na Maksimir u goste Dinamu (18 sati, MAXSport1, MAXtv). Iako su Rijeka i Dinamo izraziti favoriti, ovo je Kup, sve je moguće i iznenađenja su sastavni dio ovog natjecanja.

RUDEŠ - RIJEKA (14 sati, MAXSport1, MAXtv)

Sudar prve i posljednje momčadi na prvenstvenoj ljestvici iznjedrit će polufinalista SuperSport Hrvatskog nogometnog Kupa. Tako danas Rudeš na svom terenu (ne u Kranjčevićevoj!) dočekuje Rijeku (14 sati, MAXSport1, MAXtv) i nada se da bi napokon mogao iznenaditi.

Rudeš je u Kupu izbacio Slaven Belupo, bilo je to još 31. listopada prošle godine i to je posljednja pobjeda momčadi Davora Mladine. Veliki problem Rudeša je i neefikasnost, pa će biti veliko iznenađenje ako se danas protiv Rijeke u Kupu nešto drastično promijeni.

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport

Rijeka stiže kao apsolutni favorit, jasno je to i Željku Sopiću.

'Atmosfera je dobra, naravno, ne voliš izgubiti, imali smo šest pobjeda u nizu, ali jednostavno idemo dalje i to je to. Protiv Rudeša neće moći igrati dva-tri standardna igrača, ali mislim da ćemo izvesti najbolju moguću postavu i idemo na prolaz u Kupu, ništa drugo nas ne zanima', kazao je Sopić i dodao:

  • +77
Dinamo - Rijeka, 24. kolo, 2023/24. Izvor: Pixsell / Autor: Marko Lukunic/PIXSELL

'Po prvi puta u životu neću raditi analizu nakon ove utakmice, rekao sam dečkima da me zanima samo prolaz, ako se treba bacati na glavu, bacamo se na glavu. Samo je prolazak bitan, umjetnički dojam me ni najmanje ne zanima. Znamo da igramo utakmicu treći put zaredom u gostima i sada moramo slaviti kako bi izborili kakve-takve šanse da odigramo jednu Kup utakmicu na našoj Rujevici', zaključio je Sopić.

DINAMO - GORICA (18 sati, MAXSport1, MAXtv)

Dinamo je u proteklih sedam dana prvo u Konferencijskoj ligi izbacio španjolski Betis, a potom su 'modri' u nedjelju u derbiju 24. kola SuperSport HNL-a pobijedili Rijeku 1:0. Danas se (18 sati, MAXSport 1, MAXtv) ludi ritam utakmica nastavlja jer na Maksimir u četvrtfinalu SuperSport Hrvatskog nogometnog Kupa stiže Gorica.

>> Sve videosažetke SuperSport Hrvatske nogometne lige pogledajte OVDJE.

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport

'Čeka nas teška utakmica, iako igramo kući. S Goricom smo igrali nedavno, bilo je s naše strane dominantno, ali isto je trebalo vremena dok smo probili njihov blok. Vjerujem da će oni doći s nekom sličnom idejom, možda će htjeti malo više igrati loptom i moramo biti maksimalni, ako želimo proći dalje', kaže uoči utakmice Sergej Jakirović te napominje:

'U Kupu je svašta moguće. Igrali su u i oni u nedjelju, bit će i kod njih rotacija. Moramo paziti na energetsku potrošnju, skupilo se puno napora. Neke pozicije ćemo zarotirati, dati podršku i priliku dečkima koji jako dobro treniraju i velika su podrška momčadi. Moramo još proširiti roster, jer igramo jako puno i treba nam svaki igrač.'

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport

Gorica je pak za vikend protiv Slaven Belupa slavila 1:0 i tako napokon uspjela prekinuti neugodan niz od čak osam utakmica bez pobjede od čega je bilo šest uzastopnih poraza. Na Maksimir stiže bez opterećenja i bilo kakvih imperativa...

'Hvala Bogu na pobjedi u nedjelju, nije nam bilo lako, a još teže je bilo igračima na terenu', kaže pomoćni trener Gorice Mensur Mujdža te dodaje:

'Nakon pobjede smo dobili vjetar u leđa. Sigurno nam neće biti lako na Maksimiru, ali već smo imali utakmica tamo u kojima smo dobro izgledali te smo otišli neporaženi. Sigurno ćemo tražiti prolaz, a na nama je da se najbolje spremimo i sutra to pokažemo.'

  • +19
Gorica - Slaven Belupo, SuperSport HNL, 25.2.2024. Izvor: Cropix / Autor: Darko Tomas