HAJDUKOVA LEGENDA

Zl. Vujović: Treba nam balkanska liga, ali…

15.02.2011 u 21:09

Bionic
Reading

Proslavljeni bivši nogometaš Hajduka Zlatko Vujović sa srbijanskim novinarima prisjetio se svoje bogate igračke karijere, ali i priznao da bi bilo dobro napraviti regionalnu nogometnu ligu, no da su prije toga potrebni neki preduvjeti

Zlatko Vujović je definitivno obilježio jedno razdoblje Hajduka. Napadač koji je deset godina nosio bili dres za reprezentaciju bivše Jugoslavije je odigrao 70 utakmica i postigao 21 gol. Mnogi se sjećaju da je igrao zajedno sa svojim bratom blizancem Zoranom. Zlatko Vujović je danas u Hajduku kao pomoćni trener, dok brat Zoran čeka u Splitu trenerski angažman.

Rado se Zlatko Vujović u razgovoru za Večernje novosti prisjetio svoje karijere.

'Dule Savić i ja smo vodili mrtvu trku tko će odglumiti više jedanaesteraca. Dule je padao unazad, a ja naprijed, kao da me sasjekao rafal iz mitraljeza. Kada se sjetim tih vremena, ponekad me je bilo i sram svih tih padova', kazao je Zlatko Vujović

'Prezadovoljan sam svime što sam postigao s Hajdukom, igrao sam 70 utakmica za Jugoslaviju, pa bilo je fantastičnih napadača. Kakvih je sve igrača bilo, kakva je to liga bila...', rekao je Vujović te udijelio savjet mlađim nogometašima.

'Današnji klinci nikad neće shvatiti kakva je ono bila liga i kakav se nogomet igrao. Danas im menadžer kupi auto i oni već misle da trebaju igrati u Realu. A mene je i Zorana Blaž Slišković vozio do 26. godine dok nisam zaradio za prvi auto. Mi smo spavali s loptom, voljeli svoj posao i slušali starije, a ovi klinci su razmaženi', smatra Vujović, koji nema ništa protiv da se stvori regionalna liga.

'Postoji ono 'ali', a odnosi se na pitanje mogu li ove države osigurati sigurnost kad dođe 50 tisuća ljudi na utakmicu. Dešavaju se razni ekscesi kada igraju Dinamo i Hajduk, a kamoli da dođe Zvezda. Zajednička liga nam je potrebna, samo je pitanje dobrog tajminga. I dok se to ne desi i vi i mi u Hrvatskoj igramo 'tramvaj' lige. A kada izađemo u Europu nigdje nas nema', završio je Vujović.