'OKRENUT' I BEZ STAZE

Volpi najavio kako će Kantrida uskoro izgledati

06.05.2013 u 11:32

Bionic
Reading

Na utakmici protiv Dinama Riječane je s tribina gledao i klupski vlasnik Gabriele Volpi koji je izrazio zadovoljstvo viđenim i najavio rekonstrukciju stadiona Kantrida

Volpi je nakon dvoboja u društvu svog najbližeg suradnika Damira Miškovića govorio o infrastrukturnim promjenama u gradu koje bi orale dati novi zamašnjak razvoju ponosnog kluba.

'Vidim puno pozitivnih pomaka i zadovoljan sam. Damir radi odličan posao i napredujemo u svim segmentima kluba, i rezultatski i grački i po broju gledatelja. Impresioniran sam atmosferom, organizacijom, navijačima...,' nije Talijan skrivao emocije prije nego se okrenuo ključnom pitanju.

'Gospodin Mišković u suradnji s gradom razmatra mogućnost gradnje novog stadiona na Kantridi. Investira se u nova igrališta po gradu, želimo napraviti i kamp za prvu momčad i kamp za školu,' kaže Volpi i riječ predaje upućenijem 'strategu' Damiru Miškoviću:


'Prvi crteži novog stadiona već postoje, sada još definiramo dodatke. Imali smo sastanke s arhitektima iz Švicarske i Italije, te domaćim stručnjacima iz Rijeke i ljudima iz banaka. Još je puno posla pred nama kako bi cijeli projekt mogli predočiti gradskim vlastima, kako bi riješili pitanje koncesije i digli stadion engleskoga tipa,' kaže Mišković.

Dakle, atletska staza otišla bi u povijest, a stadion bi se i zarotirao za 90 stupnjeva. Teren bi išao u smjeru sjever-jug, a natkriveno bi bilo dvije trećine gledališta.

'Želimo engleski tip kako bi gledatelji bili u kontaktu s igračima, a natkrili bi kompletni kapacitet predviđen za domaće gledatelje. Nakon prve faze radova želimo postići kapacitet od 10 - 12 tisuća ljudi, ali s mogućnosti da se bez većih zahvata brojka može podići i do 18 tisuća u idućoj fazi,' završava Mišković za Novi list.

Stadion će biti okrenut i neće više biti atletske staze