čupko je spreman

[VIDEO] Nakon tri godine vratio se u reprezentaciju i sada optimistično širi dobro raspoloženje: Najvažnije je da smo svi - negativni!

  • Ivan Žurić
  • Zadnja izmjena 13.01.2021 21:23
  • Objavljeno 13.01.2021 u 18:51
Bionic
Reading

Ivan Čupić (34) sve je iznenadio kad je u siječnju 2018., nakon svršetka EP-a koje se igralo u Hrvatskoj, objavio da se povlači iz reprezentacije. U međuvremenu se popularni Čupko predomislio i Lino Červar ga je uvrstio u reprezentaciju koja će nastupiti na SP-u u Egiptu. Čupić je jedan od najboljih strijelaca naše reprezentacije, među najboljim desnim krilima svih vremena...

Odigrao je Ivan Čupić do sada 138 utakmica za Hrvatsku, zabio 514 golova te je jedan od najefikasnijih rukometnih reprezentativaca u povijesti. Na SP-u u Egiptu, od 13. do 31. siječnja, tu će statistiku popularni Čupko i 'podebljati'.

Čupić je jedan od najiskusnijih u ovoj momčadi, na desnom će krilu on i Zlatko Horvat dijeliti minutažu, ali i sedmerce. Pozicija je to koja neće podbaciti, gotovo smo sigurni u to.

No, prije svega, Ivan Čupić redovito je u našoj reprezentaciji zadužen za pozitivnu atmosferu. Sada se ipak manje priča o pozitivi, nekako je 'u modi' biti negativan...

'Najbitnije da su svi rezultati negativni, to je ono čemu smo se nadali i zašto smo zadovoljni, to je taj prvi korak. Izolirani smo tu u kućicama i međusobno se družimo', kazao je Ivan Čupić po dolasku reprezentacije u Egipat, netom nakon što je potvrđeno da su svi naši rukometaši i stručni stožer negativni na testiranju na koronavirus. Da, sjajne su to vijesti.

  • +15
Rukomet: Hrvatska - Španjolska (Europa kup) Izvor: Cropix / Autor: Matija Djanjesic / CROPIX

Prvi protivnik na SP-u nam je Japan, igramo u petak, 15. siječnja od 18 sati. Kroz povijest smo naučili da su te prve utakmice na velikim natjecanjima nekako najteže...

'Dva dana prije utakmice ćemo provesti u analiziranju Japana, u razgovoru međusobno i maksimalno koncentrirano dočekati otvaranje Svjetskog prvenstva. Svi smo dovoljno iskusni i sabrani, znamo da je dug turnir', kaže Čupić i dodaje:

VIDEO: Hrvatski rukometni savez (HRS)

'Sigurno da će biti malo pozitivne nervoze, ali vjerujem da ćemo napraviti taj prvi korak već protiv Japana.'

Za kraj je Ivan Čupić imao poruku za sve u Hrvatskoj, posebice za one pogođene razornim potresima na Banovini.

'Zbog cijele situacije koja se događa u Lijepoj našoj, u ovim svim nedaćama, misli su nam i tamo, i nadam se da možemo pomoći ljudima da zaborave na dva do tri sata na probleme i da ih pokušamo malo obradovati', zaključio je Ivan Čupić.

VIDEO: Hrvatski rukometni savez (HRS)