sp u rukometu 2021.

Hrvatski rukometaši iz Egipta su poslali jasnu poruku podrške svima u domovini, a posebno onima koje su pogodili razorni potresi

  • Ivan Žurić
  • Zadnja izmjena 13.01.2021 21:23
  • Objavljeno 13.01.2021 u 17:32
Bionic
Reading

Reprezentacija je tijekom srijede ujutro odradila laganu šetnju u krugu hotela, a kasnije je na rasporedu i prvi trening u dvorani u kojoj će igrati. Svi naši rukometaši s nestrpljenjem čekaju da se malo rastrče, preznoje jer su posljednji pravi trening imali još u ponedjeljak navečer. Kako se približava prvi susret na ovom SP-u tako se primjećuje i da raste uzbuđenje...

Izbornik Lino Červar do prvog susreta s Japanom, koji je na rasporedu u petak 15. siječnja od 18 sati, ima važnu zadaću, mentalno pripremiti igrače na ono što ih očekuje u Egiptu na terenu, najprije dvorane Borg El Arab u Aleksandriji, a kasnije u drugom, a nadamo se i završnom krugu u Kairu.

Jako je bitno da svi ostanu zdravi, da se maksimalno čuvaju i poštuju stroge upute naših liječnika, ali i domaćina. Jer iskustva drugih reprezentacija, pokazuju da samo jedan zaraženi može unijeti potpuni nemir u ekipu i srušiti sve ono što je pomno građeno nekoliko mjeseci.

Reprezentacija je smještena u jednom lijepom Resortu Hotela Tolip North, nekih 80-tak kilometara od Aleksandrije, odnosno dvorane u kojoj igra.

  • +15
Rukomet: Hrvatska - Španjolska (Europa kup) Izvor: Cropix / Autor: Matija Djanjesic / CROPIX

Tu su smještene sve reprezentacije i novinari koji prate natjecanje u skupinama C (Hrvatska, Japan, Angola, Katar), odnosno H (Slovenija, Rusija, Bjelorusija i Koreja).

VIDEO: Hrvatski rukometni savez (HRS)

Riječ je o svojevrsnom 'balonu', iz njega se ne smije izaći, osim kada se ide na utakmice. Pa i tada uz poseban prijevoz i pratnju organizatora natjecanja. Ali za razliku od sličnog balona na Europskom prvenstvu rukometašica nedavno u Danskoj, ovdje ima prostora za šetnju, čak se može doći i do mora tako da će to biti znatno lakše podnijeti. Osobito ako se temperatura još malo podigne s današnjih plus 17 stupnjeva.

Tako su naši rukometaši danas obavili i zajedničko fotografiranje, te su iz Egipta svima u Hrvatskoj poslali jasnu poruku, posebice svima koji su pogođeni razornim potresima na Banovini. Cijela se reprezentacija tako fotografirala s hrvatskom zastavom na kojoj stoji poruka: 'Zato što svoje volim! Petrinja!'.

Za kraj spomenimo i to kako je, za razliku od reprezentacija Koreje, Japana i Bjelorusije, naša reperezentacija smještena u depadansima/vilama Hotela Tolip. Po trojica igrača su u njima, a prostor je otprilike veličine 120 kvadrata, i dovoljan je za komforan i miran boravak.

VIDEO: Hrvatski rukometni savez (HRS)