ta divna splitska noć

[VIDEO/FOTO] Fantastična pobjeda Hajduka na prepunom Poljudu; gubili su 'bili' 1:0, a onda su se ukazali Sahiti, Melnjak i Krovinović

04.08.2022 u 23:18

Bionic
Reading

Nogometaši Hajduka fantastičnim su preokretom došli do 3:1 pobjede nad portugalskom Vitorijom Guimaraes u prvoj utakmici 3. pretkola Konferencijske lige, koja je odigrana na Poljudu pred 33.000 gledatelja

Hajduk je bolje ušao u susret, međutim u prvih pola sata igralo se tvrdo i čvrsto na obje strane bez velikih uzbuđenja pred oba gola. Hajduk je izgledao konkretnije, ali ipak nedovoljno kako bi ugozio portugalski gol.

Prvo pravo uzbuđenje vidjeli smo u 40. minuti kada su domaćini tražili jedanaesterac, no švedski sudac je ostao nijem. Nakon Mikanovićeva ubačaja, Semedo je igrao rukom nakon što mu se lopta od bedra odbila u ruku, no sudac nije pokazao na bijelu točku što je izazvalo negodovanje punog Poljuda. Bila je to dvojbena situacija, ali u ovoj fazi natjecabnja nema VAR-a.

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Croatel/MAX Sport

U posljednjim trenucima prvog dijela Livaja je ostao sam na rubu kaznenog prostora, no pucao je ravno u Varelu.

Gosti su prvi put zaprijetili u 49. minuti kada je pucao Nelson, ali pored gola. U 55. minuti Stipe Biuk je zaprijetio Portugalcima, pucao je po travnjaku, ali je golman Varela bio siguran. Tri minute kasnije u izglednoj prilici je bio Vuković, ali je pucao pored gola.

U trenucima dok je Hajduk dominitrao i sve opasnije pritiskao, gosti su poveli u 61. minuti prekrasnim golom braniča Miguela. Raspalio je Miguel s 18 metara pogodivši gornji lijevi kut Kalinićeva gola za vodstvo gostiju.

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Croatel/MAX Sport

Hajduk se ekspresno vratio, samo šest minuta kasnije Splićani su izjednačili. Najveći dio posla napravio je Livaja koji se izborio za udarac s 12 metara pogodivši stativu, a Sahiti je odbijanac pospremio u mrežu.

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Croatel/MAX Sport

Hajduk je okrenuo rezultat u 75. minuti nakon velike pogreške strijelca Miguela. Mladi branič je promašio čistu loptu što je Melnjak iskoristio pogodivši za 2:1.

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Croatel/MAX Sport

Livaja je bio blizu gola i u 84. minuti, no njegov udarac je završio u korneru. Odličnu predstavu Hajduk je okrunio i trećim golom. Bila je to još jedna greška Portugalaca koju je iskoristio Krovinović fantastično pogodivši u rašlje za pobjedu i konačnih 3:1 u 87. minuti.

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Croatel/MAX Sport

Uzvratni susret je 10. kolovoza u Guimaraesu, a pobjednik iz ovog para u play-offu će igrati protiv Villarreala.

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Croatel/MAX Sport
  • +52
NK Hajduk - Vitoria Guimaraes, 3. pretkolo Konferencijske lige, 4.8.2022. Izvor: Cropix / Autor: Josko Ponos

>> Hrvatski nogomet samo na MAXSport kanalima!

>> Nova sezona SuperSport Hrvatske nogometne lige i sav hrvatski nogomet gledaju se ekskluzivno na MAXSport 1 i MAXSport 2 kanalu na MAXtv-u. Više informacija OVDJE.

>> Sve video sažetke SuperSport Hrvatske nogometne lige pogledajte OVDJE.

HAJDUK - VITORIA GUIMARAES 3:1

  • SPLIT; Stadion Poljud, 33.000 gledatelja
  • Sudac: Mohammed Al-Hakim (Šve)
  • Strijelci: 0:1 Miguel (61), 1:1 Sahiti (67), 2:1 Melnjak (75), 3:1 Krovinović (87)
  • Žuti kartoni: Krovinović / Silva, Semedo

HAJDUK: Kalinić - Mikanović (od 76. (Lovrencsics), Simič, Elez (od 82. Awaziem), Melnjak - Vuković (69. Atanasov), Grgić, Krovinović - Sahiti (od 76. Čolina), Livaja, Biuk.

VITORIA: Varela - Miguel, Mumin, Villanueva, Ogawa - Almeida (od 46. D.Silva), Semedo Andre, T.Silva - Maeiras, A.Silva (An. Silva 63), Da Luz (od 62. Jota)