egzotično pojačanje

Gorica predstavila još jednog novog igrača; reprezentativac Zambije stigao je u Turopolje

04.08.2022 u 18:24

Bionic
Reading

Albert Kangwanda, 23-godišnji krilni napadač potpisao je ugovor s Goricom do kraja svibnja 2024. godine s opcijom produljenja na još godinu dana...

'Vrlo sam uzbuđen, oduvijek sam imao želju igrati u Europi i sada se ostvarila. Vjerujem da ću se vrlo brzo prilagoditi na novu okolinu i ekipu', naglasio je Albert Kangwanda (23) nakon potpisivanja ugovora.

Posljednju sezonu proveo je u Kanfue Celtic FC, za koji je postigao 12 golova. U svojoj ranijoj karijeri igrao je za zambijske klubove Red Arrows i Zanaco FC, a nogomet je zavolio gledajući svog oca.

'Moj otac je bio nogometaš, veznjak, imao je vrlo dobru karijeru u Zambiji tako da sam kao dijete trenirao i igrao s njim za zabavu kada god je bio slobodan. Još uvijek mi daje nogometne savjete, puno razgovaramo i on je vrlo sretan zbog mog dolaska u Hrvatsku', rekao je Albert Kangwanda

Za A reprezentaciju Zambije debitirao je kao 21-godišnjak, a posljednji nastup upisao je prije nešto više od dva tjedna, u finalu COSAFA Cup-a, i u produžetku utakmice bio jedini strijelac u pobjedi protiv Namibije.

  • +10
NK Rijeka - NK Gorica, 3. kolo SuperSport HNL, 31.7.2022. Izvor: Cropix / Autor: Damir Skomrlj

>> Hrvatski nogomet samo na MAXSport kanalima!

>> Nova sezona SuperSport Hrvatske nogometne lige i sav hrvatski nogomet gledaju se ekskluzivno na MAXSport 1 i MAXSport 2 kanalu na MAXtv-u. Više informacija OVDJE.

>> Sve video sažetke SuperSport Hrvatske nogometne lige pogledajte OVDJE.