RAKITIĆ U NOVOM DRESU

Već je potpisao za novi klub, ali u nedjelju se došao oprostiti od svoje Seville

29.01.2024 u 10:11

Bionic
Reading

Bivši hrvatski nogometni reprezentativac i osvajač svjetskog srebra 2018. godine, 35-godišnji Ivan Rakitić, u nastavku sezone igrat će za saudijski Al Shabab

Rakitić, koji je bio jedan od kapetana momčadi Seville, još u subotu nam je potvrdio transfer u saudijski Al Shabab.

Dalo se naslutiti da bi bivši hrvatski reprezentativac mogao napustiti Sevillu, jer ugovor koji mu istječe ovog lipnja u klubu očito nisu imali namjeru produžiti. Vidjelo se to i po skromnijoj minutaži koju je Rakitić dobivao posljednje vrijeme.

Sevilla se nalazi u krizi ove sezone te zauzima 16. mjesto među 20 momčadi prve lige. Ima samo bod više od Cadiza koji je u zoni ispadanja. U četvrtak je ispala u četvrtfinalu kupa izgubivši s 0:1 kod Atletico Madrida a prije toga je nanizala četiri prvenstvena poraza zaredom.

U nedjelju je na svom stadionu dočekala Osasunu a taj je dvoboj, koji je završio 1:1, bio i prilika da se Rakitić oprosti od momčadi i navijača.

Ovog ponedjeljka, klub iz Saudijske Arabije, a kojeg je na početku sezone vodio Igor Bišćan službeno je potvrdio Rakitićev dolazak i objavio fotografiju Hrvata u svom dresu.

Rakitić je očito obavio liječnički pregled kao igrač Al Shababa, te napušta Sevillu i odlazi u Saudijsku Arabiju. Ugovor s novim klubom potpisao je do ljeta 2025. godine.