novi izazov za 'raketu'

Gotovo je! Ivan Rakitić nam je potvrdio da ima novi klub

27.01.2024 u 22:19

Bionic
Reading

Hrvatski vezni nogometaš Ivan Rakitić novi je igrač saudijskog Al-Shababa

Ono što se zadnjih dana nagađalo oko budućnosti Ivana Rakitića se i ostvarilo. Bivši hrvatski reprezentativac napustio je Sevillu i od petka navečer ima novi klub.

Javio nam se porukom i potvrdio kako su svi detalji riješeni i da je transfer gotov. Podsjećamo, Rakitiću je ugovor sa Sevillom isticao na kraju ove sezone, te se nadao njegovom produženju 30. lipnja., ali to se nije dogodilo.

Sevilla se nalazi u krizi ove sezone, te zauzima 17. mjesto među 20 momčadi prve lige. Ima samo bod više od Cadiza koji je u zoni ispadanja. U četvrtak je ispala u četvrtfinalu kupa izgubivši s 0-1 kod Atletico Madrida, a prije toga je izgubila u prvenstvu s 1-5 od Girone.

Uprava je već smijenila dvojicu trenera, a od kada je na klupu sjeo Sánchez Flores sredinom prosinca Rakitić nije niti jednu utakmicu odigrao cijelu. Protiv Girone je ostao na klupi za pričuve, a protiv Atletica je ušao u 51. minuti.

Rakitić je u karijeri igrao za Basel, Schalke, Sevillu Barcelonu, a sada će nositi dres Al-Shababa. S reprezentacijom je osvojio svjetsko srebro 2018. i bio jedan od naših ključnih igrača.