NIJE MU PRVI PUT

Utrčavši u teren prekinuo je utakmicu; ovakvu reakcija katarskih vlasti nitko nije očekivao!

  • Autor: S.Š. / Hina
  • Zadnja izmjena 29.11.2022 14:55
  • Objavljeno 29.11.2022 u 14:55

Izvor: EPA / Autor: ABIR SULTAN

Talijanski državljanin koji je u ponedjeljak utrčao na travnjak utakmice Portugala i Urugvaja na Svjetskom prvenstvu sa zastavom duginih boja i majicom podrške Irankama i Ukrajini brzo je pušten bez ikakvih posljedica, talijansko ministarstvo vanjskih poslova objavio je u utorak.

Nakon kratkog pritvaranja muškarca identificiranog kao Mario Ferri (35) katarske vlasti su već pustile bez daljnjih posljedica, objavilo je ministarstvo u priopćenju za javnost.

U 52. minuti utakmice, nakon što je 30-ak sekundi trčao po terenu ispred igrača bez ikakve reakcije, Ferrija je redar srušio na tlo, a potom ga je osiguranje mirno ispratilo s travnjaka.

Ferri, zvani Sokol, navikao je na ovakve upade na stadione, pa je tijekom Svjetskog prvenstva u Brazilu 2014. ušao je na teren u utakmici Belgija - Sjedinjene Američke Države s majicom s natpisom 'Spasite djecu favela' i 'Ciro Vive', u znak počasti ubijenome navijaču Napulja.

Na svom Instagram profilu objavio je slike iz unutrašnjosti stadiona Lusail u Dohi, a posljednja je snimljena na poluvremenu.

Ovo je prvi put da je neka utakmica obilježena ovakvim upadom od početka natjecanja organiziranog u Katru.

  • +28
  • +25

Portugal - Urugvaj; SP u nogometu; 28. 11. 2022.

Izvor: EPA / Autor: ABEDIN TAHERKENAREH