jedini je to uspio

U ruskom dresu pisao je nogometnu povijest, ali dvojbi o tome tko je kriv za žrtve u Ukrajini nema: Bivšu suprugu poslao sam kvragu...

28.03.2022 u 11:49

Bionic
Reading

Umirovljeni nogometaš Oleg Anatoljević Salenko rođen 1969. godine je u St. Peterbugu, u vrijeme dok je Rusija bila dio Sovjetskog Saveza. Tijekom karijere Salenko je nosio dres mlađih selekcija tadašnjeg SSSR-a, a potom Ukrajine i Rusije

Oleg Salenko je rođen u Sankt Peterburgu, otac mu je Ukrajinac a majka Ruskinja.

Nakon raspada Sovjetskog Saveza upisao je jedan nastup za Ukrajinu 1992. godine, no potom je odlučio igrati za Rusiju. U osam nastupa postigao je šest golova, od čega čak pet Kamerunu u grupnoj fazi Svjetskog prvenstva u SAD-u 1994. godine i rekorder je po broju golova u jednoj utakmici SP-a. S tih šest golova, uz Bugarina Hristu Stoičkova bio je najbolji strijelac turnira, a Salenko je i jedini nogometaš u povijesti koji je do tog uspjeha stigao igrajući samo utakmice u skupini, jer Rusija je nakon tri kola zauzela treće mjesto, iza Brazila i Švedske.

'Imam pomalo neuobičajenu situaciju u obitelji. Rođen sam u Rusiji i tamo sam proveo bitan dio života. Tamo mi i živi obitelj, bivša supruga i sin. Razgovarao sam s ljudima iz rodnog grada, ali oni nemaju pojma što se događa i misle da je u Kijevu i Ukrajini sve OK. Bivšu suprugu poslao sam kvragu jer vijesti koje sluša, a dolaze iz Kremlja, pretvorile su je u zombija. Ona misli da je ovaj rat normalan, ne zna da ovdje ubijaju djecu', izjavio je Salenko za Sport.ua i dodao:

"U Kijevu sam od početka rata sa sinom i neću otići. Ja sam čovjek koji je odrastao u Sovjetskom Savezu, ali od njega nije ostalo ništa. Ovaj kaos i razaranja moraju prestati, ali ne znam hoće li se to i dogoditi, jer Rusi su pred gradom i žele ući u njega', zabrinut je Salenko.