još uvijek mu treba adrenalin

Zlatan Ibrahimović otvoreno o ruskoj agresiji na Ukrajinu, a onda prvi put spomenuo kraj karijere i opet iznenadio: Hvata me panika, ali...

23.03.2022 u 08:52

Bionic
Reading

Jedan od najboljih švedskih nogometaša u povijesti, 40-godišnji Zlatan Ibrahimović, koji je za A reprezentaciju u 120 nastupa zabio 62 gola, priprema se za okršaj protiv Češke u dodatnim kvalifikacijama za odlazak na Svjetsko prvenstvo

Za razliku od Hrvatske, koja je svoj nastup na SP-u već osigurala, Švedska to tek mora učiniti u dodatnim kvalifikacijama. Švedska će u četvrtak (Solna, 20.45 sati) igrati protiv Češke, a ako bude uspješna, čeka je okršaj s Poljskom.

No zbog ruske invazije na Ukrajinu danas se o nogometu govori s nešto manje entuzijazma. A potvrđuje to i press konferencija na kojoj je gost bio Zlatan Ibrahimović. Velika svjetska zvijezda, koja i 40 godina igra nogomet na najvišoj razini i koja se s Milanom bori za naslov prvaka u Serie A, najveći je dio tog druženja govorila o strašnom ratu na istoku Europe.

'Jako je teško, ja sam za mir i ljubav', odmah na startu presice svoj je stav iznio Ibrahimović.

'Užasno je govoriti o ratu. Svoju poruku prenosim nogometom. Igrat ćemo nogomet i nastojat ćemo na taj način širiti energiju i ljubav. Tragično je ovo što se događa 2022. godine, stvari, pa i nesporazume trebali bismo rješavati na normalan način, razgovorom, a ne prolaziti kroz ratove u kojima ljudi moraju patiti zbog stvari zbog kojih ne bi trebali. Upravo smo se riješili pandemije, izašli iz nje, počeli i normalnije živjeti, a onda ovaj užas...'.

'Želim biti pozitivan, dijeliti ljubav i da živimo u miru. Za to se zalažem i nadam se da će to doći što prije. Ali moram biti iskren, gasim TV čim krenu govoriti o toj tragediji, a ostale medije ne pratim. Prenose mi što se događa, ali ne pratim. Nadam se da će se situacija brzo primiriti, ali izbjegavam pratiti. Protiv rata sam, teško je, ali fokusiram se na neke druge stvari', priznao je 40-godišnji napadač Milana.

Iako je rat (bio) u fokusu, Ibrahimović je otkrio što ga još brine. A odnosi se na njega osobno. Spomenuo je kraj karijere.

'Imam onaj mali strah - što će biti kasnije? Znam da će mi se otvarati razne prilike, da ću dobivati razne ponude, ali taj adrenalin koji sam osjećao na terenu ipak neću dobiti nigdje drugdje. Zato me hvata panika. Nastavit ću dokle god mogu i uživati dok traje. No zasad se još uvijek osjećam dobro i ne žalim se.'