Zvijezda West Hama

Ukrajinac Jarmolenko ispričao kakvu je dramu proživljavao jer je suprugu i djecu poslao u Kijev dan prije početka invazije: Strah me pričati o tome

24.03.2022 u 13:46

Bionic
Reading

Ukrajinac Andrij Jarmolenko, nogometaš engleskog West Hama, proživljavao je pravu dramu zbog obitelji koja je ostala zatočena u Kijevu. Ali zabrinut je zbog obitelji, prijaterlja...

Jedan od najboljih ukrajinskih nogometaša svih vremena Andrij Jarmolenko, koji je u četiri navrata proglašen za Najboljeg nogometaša države, u emisiji Football 1/2/3 ispričao je kakvu dramu proživljava zbog ruske agresije.

'Svega dan prije početka ruske invazije poslao sam u Ukrajinu suprugu i oba sina zato što je jedan od njih za taj dan imao zakazan liječnički pregled u Kijevu. Sljedećeg dana, 24. veljače, kada je sve krenulo, stigao sam na trening i nisam mogao izgovoriti ni riječ… Samo sam plakao, suze su same išle niz lice. Zamolio sam trenera da me pusti kući', ispričao je 32-godišnji Jarmolenko koji si ne može oprostiti što su mu supruga i sinovi otišli u Kijev gdje su tjedan dana zatočeni i strahovali su za svoje živote.

'Kako sam samo bio glup! Poslao sam obitelj u Kijev, a ja sam sjedio u Londonu. Moji su bili u skloništu jer Rusi neprestano bombardiraju. Kao i svi ostali ljudi, sakrivali su se u podrumima. Iskreno, strah me uopće i pričati o tome', priznao je Jarmolenko koji je dodao kako je 'uvjeren da ih Rusi neće poraziti', ali ga isto tako brine i jako je tužan što će velik broj djece ostati bez roditelja te mnoge obitelji bez svojih domova.

Nakon tjedan užasnih tjedan dana supruga i djeca su se našli na sigurnom, ali Jarmolenko nema mira i po cijele dane je na telefonu. Priznao je kako mu nije lako jer stalno razmišlja o tome što proživljavaju njegovi najbliži članovi obitelji, prijatelji, poznanici… No, tih tjedan dana kada su supruga i djeca bili u skloništu najteže mu je razdoblje u životu.

'Iskreno, nisam spavao i nisam jeo danima… Stalno sam bio na telefonu, gotovo 24 sata, kako bih se čuo sa svojima u Ukrajini. Na kraju sam ipak odlučio navući kopačke jer sam osjećao da ću poludjeti.'

Trener David Moyes rekao mu je da ima njegovu podršku i da ne mora dolaziti na treninge ako se ne osjeća dobro…

'Baš sam trebao nogomet da nakratko skrene misli s rata', ispričao je vidno potreseni Jarmolenko koji je od tog dana kada proživljava dramu zabio i važne golove za West Ham. Zabio je za pobjedu protiv Aston Ville te u uzvratu Europske lige protiv Seville za prolazak u četvrtfinale.

Poštovanje koje je stekao kod navijača zbog svojih igara i poteza teško se mogu opisati. Zauvijek će ostati upisan u povijest West Hama.