povratak u hrvatski futsal

U Nacionalu donijeli namudriju odluku te doveli vrhunskog trenera za novi uzlet

10.09.2017 u 14:13

Bionic
Reading

Jedan od najboljih hrvatskih igrača futsala, a sada odlični trener s brojnim trofejima, Robert Grdović najveće je pojačanje aktualnog prvaka, MNK Nacionala

Pred aktualnim hrvatskim prvakom u futsalu, Nacionalom, novi su dani. Najveći dio šampionske momčadi, koja je prošle sezone osvijila dvostruku krunu, otišao je iz kluba. Od Novaka, Čujeca, Jelovčića, Mordeja, Rajčevića, Perića, do trenera Morine. 

>> 'Uz Luku Modrića i Ronaldo izgleda puno bolje'

I jasno, pojavila se bojazan da će klub postati 'prosječan', odnosno da će teško ostati u vrhu hrvatskog futsala.

Međutim, u klubu su očito promijenili filozofiju, uspjeli su postići dogovor s Robertom Grdovićem, autoritetom u hrvatskom futsalu, koji je prošlu sezonu odradio vrhunski posao u 'osrednjem' Mariboru, s kojim je osvojio dvostruku krunu u Sloveniji, ali i na 'konopcima' imao europskog velikana madridski Inter Movistar na čelu s najboljim igračem svijeta Ricardinhom.

'Razgovarao sam u nekoliko navrata s predsjednikom kluba, Ivicom Đolom, te smo dogovorili suradnju. Istina, prije nekoliko dana pokušavali su me nagovororiti na povratak u Maribor ali dao sam riječ i nisam je želio pregaziti. Jer i Nacional je meni dao puno, pa sam osjetio da mu se moram odužiti', rekao je za tportal Robert Grović, nakon što je dogovorio suradnju s Nacionalom.

Svjestan je Grdović da će posao ove sezone biti kudikamo teži nego prijašnjih, jer otišao je velik broj odličnih igrača.

'Znam sve ali i svjestan sam obveza koje su pred svima nama u klubu. Složit ćemo momčad, što od hrvatskih igrača, uz neko inozemno pojačanje i uvjeren sam kako ćemo uz puno trud ai rada biti u vrhu i hrvatskog futsala ali i da ćemo se dobrom igrom predstaviti u Ligi prvaka. Dogovorili smo da ću biti zadužen i za mlađe dobne kategorije, pa želimo i iz tog igračkog kadra stvoriti igrače za prvu momčad. Dakle, uz sva dosadašnja ulaganja predsjednika Đole, sada ćemo pokušati oplemeniti i igračima iz našeg omladinskog pogona'.

Iako je teško već sada najavljivati rezultate, Grdović nije izbjegavao odgovor na pitanje o ciljevima.

'Poznam sredinu, znam kakve uvjete rada imamo. Ponavljam, vjerujem da ćemo posložiti dobru momčad, a onda se uključiti u borbu za vrh. A tu će najopasniji konkurenti biti Split Tommy, Novo Vrijeme iz Makarske, Futsal Dinamo. No, siguran sam da ćemo se boriti do posljednjeg kola', optimistično je zaključio Robert Grdović, koji je u Nacionalu, prije uspješne slovenske epizode, čak pet godina obnašao trenersku funkciju. I u tih pet godina - osvojio je pet trofeja, od čega dva naslova hrvatskog prvaka.