SENZACIJA U FUTSALU

Slovenci s hrvatskim trenerom kreirali pravo sportsko čudo

23.11.2016 u 21:22

Bionic
Reading

U prvoj utakmici Elitne runde Uefinog Futsal Cupa igrači Maribora svladali su Ekonomac sa 6:2 te se tako približio plasmanu na završni turnir najboljih...

Iako su se sportski nadali pobjedi, igrači hrvatskog trenera Roberta Grdovića uoči ove utakmice bili su autsajderi. No, bili su i na prethodnom kvalifikacijskom turniru u Ukrajini, pa su slovenski amateri izborili plasman među 16 najboljih futsal momčadi Europe.

Srpski prvak Ekonomac, u kojem igraju i dva stranca, Ukrajinac Valienko te Azerbajdžanac Borisov, prije nešto više od mjesec dana svladao je hrvatskog prvaka Nacional s visokih 5:1.

Međutim, pripremio je Grdović svoju momčad, motivirao ih i dečki su po parketu letjeli.

Nakon brojnih propuštenih prigoda, prvo je zabio Totošković. No, na odmor se otišlo s 1:1 jer u zadnjoj je minuti pogodio Ramić.

U drugom dijelu je Kraljić prekrasnim golom donio novu prednost svojoj momčadi, ali nakon 30 sekundi Borisov je donio novo poravnjanje.

Ipak, domaći, koji su s tribinama bodrile i Viole, brzo su došli do novog vodstva, a autor još jednog prekrasnog gola bio je Kraljić. I tada su gosti pukli.

Prvo je Fetić pogodio iz kaznenog udarca, a onda su s igračem više, u posljednjoj minuti dvoboja Fetić i Čeh zabili za konačnih 6:2.

U prvoj utakmici večeri španjolski Inter, predvođen najboljim futsal igračem na svijetu, Ricardinhom je s 2:0 dobio Chrudim.

U četvrtak Maribor igra upravo s  češkom ekipom.

Uefa kup

Skupina 3

Inter Movistar - Chrudim 2:0
Maribor - Ekonomac  6:2
1. Maribor 1 1 0 0 3
2. Inter Movistar 1 1 0 0 3
3. Chrudim 1 0 0 1 0
4. Ekonomac 1 0 0 1 0

Sljedeće utakmice

24.11. Ekonomac - Inter Movistar
24.11. Maribor - Chrudim