bravo za grdovića i maribor

Hrvatski stručnjak osvojio dvostruku krunu u Sloveniji

03.05.2017 u 14:48

Bionic
Reading

Hrvatski trener futsala Robert Grdović ostvario je veliki uspjeh (i) u Sloveniji. Nakon što je s Nacionalom osvojio dva hrvatska prvenstva i kup, od ove sezone legendarni malnogometaš vodio je ekipu Proen Maribora i odmah u prvoj sezoni s klubom napravio veliki iskorak

Pobjedom u Litiji nad istoimenim klubom, ujedno i rekorderu s osam naslova prvaka, Maribor je na čelu s Robertom Grdovićem osvojio slovensko prvenstvo u futsalu. U četvrtom dvoboju finalne serije Maribor je, nakon što je 4:4 bilo u regularnom dijelu, slavio nakon šesteraca 6:5 i stigao do konačnih 3:1. 

Inače, od četiri utakmice finalne serije, samo je treća odlučena prije šesteraca. I u toj su igrači Maribora upisali najuvjerljivju pobjedu 5:0.

'Tijekom cijele sezone bili smo dominantni. Pa i u finalnoj seriji. Istina, u tri su utakmice odlučivali šesterci, ali i u ovoj posljednjoj, objektivno, trebali smo pitanje pobjednika riješiti ranije. Nažalost, suci su u prvom dijelu poklonili domaćinima dva udarca s deset metara, koje su realizirali, a mi smo u samoj završnici promašili tri 'zicera', pogodili stativu. Ipak, okončali smo sezonu na najbolji način', izjavio je Robert Grdović, proslavljeni hrvatski futsal reprezentativac.

Inače, ove sezone, od Grdovićeva dolaska u Sloveniju Maribor je napravio veliki iskorak. U studenome su Slovenci bili domaćini turniru Lige prvaka, u kojem su u 'šahu' držali veliki i moćni Inter Movistar s najvećim igračem futsala - Ricardinhom. Samo dvije minute prije kraja - u utakmici u kojoj je Mariboru odgovarao i remi da bi se plasirao na Final Four, bilo je 1:0 za Španjolce.

Iako se proslava u Mariboru, kojem je ovo drugi naslov u povijesti kluba, planira tek za petak, Grdović već razmišlja o novoj sezoni. Čestitke sižu sa svih strana, ali i ponude o kojima Grdović u ovom trenutku još ne razmišlja.

'Moram priznati da su u klubu bili tijekom cijele sezone na usluzi svima nama, od struke do igrača. I zato ću prvo sjesti s čelnicima kluba, vidjeti kakve su ambicije za sljedeću sezonu. Želio bih se još jednom okušati u Ligi prvaka, a nadam se da bi u tom slučaju ostala i većina ovog igračkog kadra pa da probamo napraviti još jedno čudo', poručio je Robert Grdović, o kojem bi, s obzirom na ostvarenja proteklih sezona, možda mogli razmisliti i u Hrvatskom nogometnom savezu.