FUTSAL

Amateri iz Maribora u šahu držali najbolje igrače svijeta

27.11.2016 u 07:59

Bionic
Reading

Igrači jednog od najbogatijih futsal klubova na svijetu, madridskog Inter Movistara, u posljednjoj su utakmici Elitne runde Uefa Futsal Cupa, turnira koji se održavao u Mariboru, s 3:1 pobijedili Maribor i izborili plasman na Final Four

Prava drama odigravala se na parketu mariborske dvorane Tabor, u kojoj su domaće 'viole', pod vodstvom legende hrvatskog futsala Roberta Grdovića, do zadnje minute bile u igri za veliku sportsku senzaciju.

Naime, nakon pobjede srpskog Ekonomca nad češkim Chrudimom, Grdovićeve je igrače pobjeda nad apsolutnim favoritima, ne samo ovog turnira, već ovogodišnjeg natjecanja, vodila na Final Four.

Jedna od najskupljih momčadi svijeta, predvođena najboljim svjetskim igračem, Portugalcem Ricardinhom jurnula je prema domaćem vrataru od prve minute, no najbolju prigodu u prvih desetak minuta imao je Totošković, čiji je udarac zaustavila vratnica.

Ipak, u 13. minuti Rafael Rato gurnuo je loptu ispod Puškara, koji je do tada radio čuda na golu domaćina. A onda se Grdović odlučio na riskantan potez i povukao golmana iz igre. Taj se rizik isplatio u sedmoj minuti drugog dijela, kada je Fetić pogodio za 1:1.

I do kraja utakmice gledali smo dramu, jer Mariboru je trebao samo jedan gol. A Hasanbegović je, uz čvrstu obranu i čekanje eventualne greške protivnika te vrebanje prilike u kontra-napadu, pogodio vratnicu. Španjolci su u tim trenucima drhtali, jer primljeni gol dalje je vodio amatere iz Maribora. I tako je bilo sve do posljednje minute, s time da treba spomenuti kako je Puškar tri minute prije kraja obranio i kazneni udarac Ricardinhu

Ipak, u 40. minuti Portugalac je iskoristio Mariborov rizik te Pušarovo izbivanje s gola i riješio je sve dileme. Desetak sekundi kasnije, isto je učinio i Rivillos za veliko veselje Španjolaca, koji su u se spasili blamaže protiv momčadi koju je sjajno posložio Robert Grodvić te doveo na razinu najboljih momčadi Europe.