velika pojačanja

Torcida ima razloga za slavlje; Hajduk na ljeto ima priliku dovesti cijelu novu momčad sastavljenu od nekadašnjih miljenika navijača

08.04.2020 u 06:36

Bionic
Reading

Jedna cijela momčad nekadašnjih Hajdukovih zvijezda ovoga ljeta postaje potpuno besplatna ili jako jeftina s obzirom na loš status u sadašnjim klubovima

Prijelazni rok sve je bliži, a na njemu bi posebno dobro mogao proći Hajduk koji bi se mogao pojačati svojim bivšim igračima i to ne bilo kakvim. Čak 11 bivših igrača Hajduka moglo bi se vratiti na Poljud i znatno pojačati ekipu, a cijeli posao bi klub koštao vrlo malo ili nimalo.

Karlo Letica nije u planovima da postane broj 1 u Club Bruggeu pa priliku traži na posudbama. Sada je posuđen SPAL-u, ali već godinu i pol ne brani pa bi povratak u Hajduk mogao biti pun pogodak. Josip Posavec brani jako dobro, ali je imao i problema s ozljedama pa bi Letica mogao biti idealno rješenje koje bi ga rasteretilo.

Slobodan bi mogao postati bivši kapetan Hajduka Goran Milović koji se nada da će mu Oostende produljiti ugovor, ali mogli su to napraviti 1. travnja pa nisu. Aktualni ugovor mu vrijedi do ljeta ove godine i vjerojatno će tražiti novu sredinu, a Sportske novosti pišu kako bi za povratak mogao biti zainteresiran i Lorenco Šimić koji ima ugovor sa Sampdorijom do ljeta 2021. godine, ali ga šalju po posudbama i ne igra puno pa bi povratak kući mogao biti dobro rješenje.

Od braniča je na raspolaganju i Zoran Nižić koji trenutno brani boje Akhmata iz Groznog. On nema problema s minutažom jer je pola utakmica ove sezone počeo od prve minute, ali bliži mu se istek ugovora pa bi ga klub mogao pustiti i ranije, posebno ako kriza zbog pandemije koronavirusa uzme većeg maha.

Jedan od povratnika mogao bi biti i Brazilac Jefferson koji je u Hajduku ostavio odličan dojam. Ističe mu ugovor s Chavesom, pa bi se mogao besplatno vratiti u Split. Među zanimljivim imenima je i ono Andrije Balića koji je otišao u Udinese još 2016. godine i od onda se nije baš usrećio. On i Šimić obojica imaju ugovore do 2021. godine i obojica su na posudbi u Dunajskoj Stredi u Slovačkoj pa povratak u Hajduk ne zvuči loše.

Veznjak Zvonimir Kožulj je nedavno dobio slobodne papire od poljskog Pogona, a ista sudbina bi mogla dočekati i Elvira Malokua koji je također u Poljskoj, u Olimpiji Grudziadz, a ovog ljeta mu ističe ugovor. Dvojac bi mogao stići u Split u paketu i to potpuno besplatno.

Posebno je zanimljiv napadački dio ekipe. Na Poljud bi se mogao vratiti miljenik Torcide Franck Ohandza ili kako su ga u Splitu prozvali Frane Zolja. Ohandza nije produljio ugovor u Kini. Trenutno je u rodnom Kamerunu gdje se oporavlja od operacije koljena. Hajduk bi mu mogao biti idealna sredina za povratak u formu nakon oporavka.

Osim Ohandze koji može igrati na desnom krilu, Igoru Tudoru se otvaraju i tri klasična napadača. Tomislav Kiš i Ivan Pešić ostaju bez klubova jer im ističu ugovori u korejskom Seongnamu i kazahstanskom Kaysaru, a tu je i Ante Erceg koji vjerojatno ne može sam sebi oprostiti odlazak iz Hajduka jer se to pokazalo velikom greškom.

Erceg je preko Al Shabba došao do Brondbyja, a sada je na posudbi u Esbjergu koji definitivno nije ništa bolji od Hajduka, a u Splitu je ipak na domaćem terenu. S Dancima ga ugovor veže do 2022. godine, ali tko zna, možda se da nešto ispregovarati s obzirom na to da na njega u Danskoj ne računaju previše.

Koronavirus bi mogao i smanjiti cijene i potaknuti neke klubove da se riješe igrača koji ih previše koštaju, a premalo im donose što bi moglo biti idealno za Hajduk. 'Bili' bi mogli u svoje jato vratiti dosta bivših igrača i potrošiti minimalno, a gotovo svi od spomenutih bi bili velika pojačanja u današnjem Hajduku.