neočekivana odluka

Senzacija u Zagrebu; zbog Mamića će se na Maksimiru ipak igrati Liga prvaka

27.07.2018 u 16:07

Bionic
Reading

Zagreb će već ovog utorka, 31. srpnja, biti domaćin utakmice 1. kola Lige prvaka! Da, istina je na Maksimiru će se čak i prije reda igrati utakmica najelitnijeg nogometnog natjecanja. A sve to zahvaljujući nekadašnjem treneru Dinama, Zoranu Mamiću...

Zagreb će u utorak biti domaćin jedne utakmice arapske Lige prvaka (Arab Club Champions Cup)!

Naime, Udruženje arapskih nogometnih saveza odlučilo je da će se utakmica 1. kola arapske Lige prvaka između Al Aina iz Ujedinjenih Arapskih Emirata kojeg vodi Zoran Mamić te alžirskog ES Setifa odigrati u utorak 31. srpnja u Zagrebu, dok je uzvrat na rasporedu 4. kolovoza u Setifu.

Jasno je kako je Zoran Mamić imao utjecaja na ovu odluku. Bivši je trener Dinama (i još puno više od samog trenera zajedno s bratom Zdravkom) sa svojim Al Ainom na pripremama u Hrvatskoj i Sloveniji, a Zagreb će dobiti priliku upoznati malo nogometne egzotike na Maksimiru.

Spomenimo kako u arapskoj inačici Lige prvaka sudjeluju 32 momčadi i da se odmah igra nokaut faza. Dvoboj na Maksimiru igra se u sklopu prve faze, nakon koje već slijedi osmina finala. Osvajač ACCC-a dobit će nagradu od 6 milijuna eura.

  • +4
Zoran Mamić Izvor: Pixsell / Autor: Petar Glebov/PIXSELL