poziv koji se ne odbija

Senzacionalan zaokret u transferu srebrnog hrvatskog reprezentativca; ipak ostaje u Italiji

27.07.2018 u 12:40

Bionic
Reading

Iz Rusije se Milan Badelj (29) vratio sa svjetskim srebrom oko vrata, a samo nekoliko dana kasnije postao je ponosni otac malenog Jone Davidea. A da bi mu ljeto bilo savršeno treba samo još pronaći klub u kojemu će nastaviti karijeru...

Bivši je kapetan Dinama na velikoj prekretnici, barem što se nogometne karijere tiče. Milan Badalj (29) slobodan je igrač i za sada samo važe ponude koje stižu na njegovu adresu. A nije da ih nema... Dapače, dokazao se u redovima 'modrih' koji su ga u ljeto 2012. godine prodali HSV-u za pet milijuna eura. Iz Bundeslige je 2014. godine stigao u Serie A, u momčad Fiorentine.

U Firenci je dokazao sve svoje kvalitete, igračke i ljudske. Nakon tragične smrti kapetana 'viola' Davidea Astorija baš je Badelj preuzeo njegovu ulogu vođe momčadi. A nakon svega je i svom prije nekoliko dana rođenom sinu dao ime po prerano preminulom prijatelju.

No, njegov je put u Fiorentini završio, Badelj je slobodan igrač i trenutno traži klub u kojem će nastaviti karijeru. Povezivali su ga s Milanom, navodno ga je tražio i ruski Zenit iz St. Peterburga te lisabonski Sporting. Ponuda iz Portugala navodno je bila najkonkretnija i Badelj se već spremao krenuti put Lisabona na liječnički pregled, no...

  • +3
Milan Badelj Izvor: Profimedia / Autor: Matteo Ciambelli / Sipa

Prema informacijama koje stižu iz Italije čini se kako će Milan Badelj ipak ostati u Serie A jer rimski je velikan Lazio započeo pregovore s našim veznjakom. Trener 'biancocelesta' Simone Inzaghi s klupskim čelnicima još slaže momčad za sljedeću sezonu, ali čini se kako je Badelj u ovom trenutku jedan od prioriteta. Iskusan je i pouzdan, ne treba mu prilagodba na Serie A i što je najvažnije - slobodan je igrač!

Navodno je samo pitanje dana kad će pasti konačni dogovor, u Rimu Milana Badelja čekaju već početkom sljedećeg tjedna kad bi i trebao potpisati ugovor. Sigurno je da će i srebro koje je s reprezentacijom osvojio na SP-u u Rusiji imati svoju 'težinu' u tom ugovoru. Barem tako tvrde talijanski izvori koji navode kako bi Badelj navodno u Rimu ostao četiri godine, a trebao bi imati plaću od dva milijuna eura na godinu, dok bi samo za potpis dobio 'bonus' od najmanje tri milijuna eura!