svemirska tehnologija

Otkrivena tajna Ronaldove savršene forme; trenira kao da će ga lansirati na Mjesec

25.07.2018 u 13:02

Bionic
Reading

Puno posla čeka Cristiana Ronalda koji se za nekoliko dana mora preseliti iz Madrida u svoj novi dom u Torinu. Odabrao je Portugalac velebnu vilu u elitnom dijelu grada, a talijanski mediji navode kako će posebno opremiti kućnu teretanu. Iz Španjolske stiže sprava kojoj je cijena veća od dva milijuna eura, a na njoj se pripremaju astronauti prije puta u svemir...

Talijanski su liječnici ostali u šoku nakon što je Cristiano Ronaldo (33) odradio liječničke preglede uoči potpisa ugovora s Juventusom. Otkrili su kako je CR7, barem što se fizičkog stanja tiče, barem deset godina mlađi! Njegove predispozicije i trenutno tjelesno stanje je praktički - savršeno!

>> Talijanski liječnici ostali u čudu: Ovaj nije normalan, to jednostavno nije ljudski...

Možda po godinama Ronaldo već pomalo i spada u veteransku kategoriju, no prema svim ostalim mjerenjima i testiranjima kao da je na samom početku karijere.

Svima je jasno kako je CR7 pravi profesionalac, sve je podređeno treningu i održavanju forme, konstantno radi na podizanju kondicije i cjelokupnog tjelesnog stanja. Zato i traje tako dugo, praktički bez težih ozljeda cijelo ovo vrijeme.

Sad su talijanski mediji otkrili kako s Ronaldom iz Madrida u novi dom u elitnom dijelu Torina stiže i sprava koja je dobrim dijelom zaslužna za njegovo savršeno tjelesno stanje. Radi se o napravi sličnoj traci za trčanje, no ovu je razvila NASA i na njoj se pripremaju astronauti za put u svemir!

Dugo godina NASA je ljubomorno čuvala tu svoju do tada neslužbeno zvanu 'antigravitacijku spravu', a onda je patent postao dostupan svima. Baš svima? Pa baš i ne... Naime, sada se može kupiti pod imenom 'Anti-Gravity Treadmill', no cijena je brutalna. Više od dva milijuna eura!

Izvor: Društvene mreže / Autor: youtube

Zbog toga ih je tek nekoliko desetaka u cijelome svijetu, no za Ronalda je to sitnica pa si je nabavio jednu za 'po doma'. Tajna 'čudotvorne' sprave je u tome da uz standardnu traku za trčanje ima i poseban 'balon' ili ceradu u koju osoba uđe. Potom se sve dobro hermetički zatvori u visini malo iznad pojasa te se posebnom tehnologijom upuhuje razrijeđeni zrak. U takvim uvjetima tjelesna težina se smanjuje do 70 posto i osoba praktički ima osjećaj kao da lebdi.

Cristiano Ronaldo Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

NASA ju je koristila za simuliranje situacija u bestežinskom stanju u svemiru, a sada se ovaj prilagođeni 'civilni' model koristi za sve vrste aerobnih vježbi (poput trčanja) u specijalnim uvjetima, ali je još i bolje rezultate pokazala kod sportaša koji se oporavljaju od teških ozljeda i operacija. 

Ne treba naglašavati kako je Cristiano Ronaldo 'ovisan' o treninzima u dotičnoj spravi, a rezultati su vidljivi svima...