PERU PREJAK

Povijesni debi Hrvatske na Copa Americi pretvorio se u težak poraz!

07.11.2017 u 08:55

Bionic
Reading

Mlada hrvatska U-15 reprezentacija otvorila je prvenstvo Južne Amerike porazom 3:0 protiv Perua, u utakmici u kojoj nije pružila dovoljno da bi izbjegla poraz...

Pomalo nevjerojatno zvuči da neka naša reprezentacija igra na Copa Americi, ali Hrvatska je dobila pozivnicu igrati kao gost na ovom U-15 natjecanju, jer nema dovoljno zemalja na južnoameričkom kontinentu za organizirati turnir od 12 ili 16 selekcija.

HNS je prihvatio ponudu, no Hajduk nije dopustio svojim dječacima put u Južnu Ameriku pa se selekcija uglavnom sastoji od igrača Dinama, uz ponešto nogometaša Lokomotive, Osijeka, Istre i Šibenika.

U prvom nastupu na turniru u Argentinu naša je selekcija debitirala uvjerljivim porazom ovog ponedjeljka. Peru se pokazao kao prejak protivnik, a junak susreta bio je Diaz Sepulveda koji je zabio dva pogotka u trijumfu 3:0.

Autor: YouTube

Hrvatski golman Mislav Zadro nije imao svoj dan i kod prva dva gola loše je reagirao, dok je treći pao iz munjevite kontre Peruanaca koji su dominirali u ovom susretu.

U ostalim susretima iz naše skupine Brazil je pobijedio Boliviju 5-0, dok su Venezuela i Ekvador odigrali 0-0. U drugom susretu naše mlade nogometaše 8. studenog očekuje dvoboj protiv Venezuele. 

Debi na prvenstvu Južne Amerike pamtit će i Česi koji su teško stradali u susretu A skupine izgubivši od Paragvaja 2-7. Argentina je pobijedila Kolumbiju 3-2, dok su Urugvaj i Čile odigrali 1-1.

Dvije najbolje reprezentacije iz svake skupine izborit će plasman u polufinale.