PIRLO SE OPROSTIO

Talijanski nogomet ostao bez još jednog velikana: Kraj čudesne karijere!

06.11.2017 u 11:06

Bionic
Reading

Pobjeda New York Cityja 2-0 protiv Columbusa nije bila dovoljna za prolazak u finale MLS-a ove nedjelje, a legendarni Andrea Pirlo odigrao je svoje posljednje minute u nogometnoj karijeri...

Briljantni veznjak svoje je najbolje dane proveo u Milanu s kojim je dvaput osvojio Ligu prvaka, a s talijanskom reprezentacijom postao je prvakom svijeta 2006. godine. Igrao je fantastičan nogomet još u tridesetima u dresu Juventusa s kojim je četiri puta u nizu osvajao Seriju A, a umalo i Ligu prvaka u finalu protiv Barcelone 2015. godine.

Autor: YouTube

Pirlo koji će ostati zapamćen kao jedan od onih plemenitih igrača sredine terena, s odličnim pregledom igre, preciznim dodavanjima i još boljim udarcem, otišao je s 35 godina u američki MLS i do danas nastupao za New York City.

Činilo se da bi veliku karijeru mogao kompletirati titulom i u ovom natjecanju, no City je u polufinalu doigravanja ove nedjelje zapeo protiv Columbusa, a pobjeda 2:0 u uzvratu nije bila dovoljna nakon 1:4 u prvoj utakmici.

Bila je to i posljednja utakmica u karijeri 38-godišnjeg legendarnog Talijana koji je ove sezone imao dosta problema s koljenom i nastaviti dalje ne bi imalo smisla.

Italija je ostala bez još jednog od svojih najvećih virtuoza, pola godine nakon oproštaja Francesca Tottija...