UOČI MEČA S JONESOM

'Pokopali' Stipu Miočića; najveći teškaš u povijesti UFC-a nije zaslužio ovakvo podcjenjivanje

06.03.2023 u 17:53

Bionic
Reading

Najveća borba u dosadašnjoj karijeri čeka Stipu Miočića ove godine, a vjerojatno i Jona Jonesa. Njih dvojica trebala bi se napokon naći u kavezu, a kladionice nisu na strani borca hrvatskih korijena

Miočić kao najveći teškaš u povijesti UFC-a borit će se protiv Jona Jonesa kojeg mnogi smatraju najvećim borcem u povijesti sporta, piše Fight Site. Jones je došao do titule prvaka u teškoj kategoriji, lakoćom porazivši Ciryla Ganea. Francuz je izdržao nešto dulje od dvije minute, a Jones je slavio 'submissionom'. Odmah nakon borbe, Joe Rogan upitao je Jonesa što misli o borbi protiv Miočića, a Jones je izjavio:

'Ooo da. Želite li vidjeti kako prebijam Stipu? Oko jedne stvari u UFC-u sam siguran, a to je da uvijek pružaju navijačima ono što žele vidjeti. Stipe Miočiću, nadam se da ćeš se pojaviti. Ti si najveći teškaš svih vremena i to je ono što želim. Želim te, uistinu želim', poručio je Jon Jones, dok je Miočić mirno posmatrao sjedeći u prvim redovima do kaveza.

Time je postalo jasno da je i sam Jones zainteresiran za taj obračun, a Stipe Miočić prije nekoliko dana također je pokazao interes. Miočić je tada dodao da ga UFC planira upariti s pobjednikom između Jonesa i Ganea, te da to planiraju učiniti na UFC 290 eventu koji se održava 8. srpnja (sedmi mjesec)

Nakon što je postalo jasno da će mu protivnik biti Jones, kladionice su pustile prve koeficijente, a moglo bi se reći da podosta podcjenjuju najvećeg teškaša ikad.

Naime, koeficijent na pobjedu Miočića u startu je iznosio oko 2,70, ali jako brzo je podignut na 3,85. Veliki je autsajder naš Miočić u meču protiv Jonesa na čiju pobjedu koeficijent iznosi 1,29.

Ono što Miočiću ne ide u korist jesu godine. U osmom mjesecu proslavit će 41 rođendan i pet je godina stariji od Jona Jonesa. Međutim, odradi li dobre pripreme i dođe li 'gladniji' nego ikad, ne smije ga se unaprijed otpisati.