Spasić i Udruga veterana

Bio je u udarnoj momčadi Jugoslavije na SP-u, igrao je za Real Madrid, a danas radi u skladištu i moli za pomoć jer teško živi

06.03.2023 u 16:32

Bionic
Reading

Transfer srpskog obrambenog igrača Predraga Spasića iz Partizana u Real Madrid po mišljenju mnogi koji prate kraljevski klub najgori je u povijesti španjolske lige,

Često je o tome pisao novinar Marce Pablo Diaz koji je mišljenja kako je Predrag Spasić jedna od najgorih kupovina Reala svih vremena.

No, to nije najgora stvar s kojom se nosi danas 57-godišnji Spasić koji je na svom vrhunsku bio jugoslavenski nogometni reprezentativac. I bio je standardan u momčadi koja je 1990. godine na SP-u nakon penala izgubila u četvrtfinalu od Argentine.

Upravo igre u dresu Jugoslavije osigurale su mu transfer u Real Madrid za što zasluge naravno ima i legendarni srpski trener Radomir Antić.

No, Spasić se nije zadržao u Realu u kojem je skupio 22 nastupa, a navijači ga još danas pamte po nesretnom autogolu u derbiju tj. El Clasisu protiv Barcelone.

'Moja reakcija je bila strašno loša, rezultat je bio 1:1 i zabio sam autgol koji je Barceloni donio pobjedu. Cijeli Nou Vamp je skandirao moje ime i to to mi je bio jedan od najtežih trenutaka', kazao je u razgovoru jednom prilikom Spasić.

Nakon Reala igrao je u Primeri još nekoliko sezona za klubove kao što su Osasuna i Atlético Marbella, a igračku karijeru završio je u dobi od 32 godine 1997. u Radničkom iz Kragujevca.

No, od zarade u španjolskim klubovima te prije toga u Partizanu, novac je uložio u biznis koji je propao. Ubrzo je proglasio bankrot i morao je pronaći posao pa tako trenutačno radi za 400 eura mjesečno u jednom skladištu u Kragujevcu.

'Trebam pomoć u ekonomskom smislu. Živim iz dana u dan, u teškoj sam situaciji. Trebaš biti jak da sve prebrodiš', kazao je Spasić španjolskim novinarima koji su ga posjetili. O tome su ovih dana pisali svi srpski mediji...

Poznato je kako se već godinama bori s depresijom, a vrlo rijetko se pojavljivao u medijima. Potpuno se povukao iz javnog života, ali kad su čuli u Španjolskoj u kakvoj je situaciji odlučili su mu pomoći.

Tako mu se javila Udruga veterana Real Madrida koja godinama pomaže bivšim igračima kraljevskog kluba.

'Sretan sam zbog toga. Ponosan sam, to je možda moja greška. Sve što mi se dogodilo me jako pogodilo i nisam ni s kim razgovarao. Živio sam u tišini i zatvorio se u sebe', kazao je Spasić.