BORILAČKI SPEKTAKL

Jon Jones u samo dvije minute postao prvak teške kategorije, a onda je prozvao Stipu Miočića...

05.03.2023 u 09:27

Bionic
Reading

Konačno smo dočekali i taj trenutak! Veliki Jon Jones noćas je ponovno ušao u kavez, a bio mu je to prvi nastup nakon više od tri godine i pobjede nad Dominickom Reyesom. Dugo je Jones najavljivao dolazak u tešku kategoriju i napad na taj prestižni pojas, a noćas mu je na putu stajao odlični Ciryl Gane.

Kako piše Fightsite.hr, Jones je borbu otvorio odličnim ‘low kickom‘', no Gane ga je prvim udarcem pogodio u međunožje. Brzo se Jones oporavio te je pogodio desni direkt. Gane se kretao oko Jonesa dok je Jon prijetio jakim udarcima te je dosta pritiskao Ganea.

Uspio je dosta brzo srušiti Ganea, uzeo mu je leđa no ne zadugo. Prošao je Jones u 'mount', uhvatio giljotinu no nije ugrozio na prvu. No, iz drugog pokušaja Jones ponovno uhvatio giljotinu, i ovog puta je Ciryl tapkao!

Sve se ovo odvilo točno uz žicu, tako da je i kavez vjerojatno pritiskao dio vrata kod Ganea. Što reći na sve ovo, nego da se veliki Jon Jones vratio u još većem stilu – postao je novi prvak teške kategorije. Radi se o uistinu velikom borcu koji je doslovno prošao kroz odličnog Ganea koji nije znao što ga je snašlo. Ovo je uistinu izgledalo nevjerojatno lako te su rijetki očekivali da će baš ovako brzo doći do prekida.

'Ooo da. Želite li vidjeti kako prebijam Stipu? Oko jedne stvari u UFC-u sam siguran, a to je da uvijek pružaju navijačima ono što žele vidjeti. Stipe Miočiću, nadam se da ćeš se pojaviti. Ti si najveći teškaš svih vremena i to je ono što želim. Želim te, uistinu želim (borbu protiv tebe)', poručio je Jon Jones, a Stipe Miočić sjedio je uz kavez uživo gledajući kako Jones osvaja titulu i proziva ga neposredno nakon borbe, objavio je Fightsite.hr.