SRPSKI IZBORNIK

Piksi Stojković o terorističkom napadu i debaklu Srbije: Ja da se brinem o porazu...

25.03.2024 u 10:14

Bionic
Reading

Nogometna reprezentacija Srbije doživjela je težak poraz u Moskvi od Rusije 4:0 nakon čega se na udaru našao srpski izbornik Dragan Piksi Stojković

Nogometnu javnost kod susjeda posebno brine igra u obrani, a na Euru Srbe čeka vrlo teška skupina u kojoj su još Engleska, Danska i Slovenija.

No legendarni Piksi spušta loptu na zemlju i smiruje tenzije:

'Sve je u redu, nismo razočarani poslije poraza u Rusiji. Naravno da nije dobro kad izgubite, imali smo po povratku u Beograd ozbiljan sastanak i poslali smo jasnu poruku igračima. Uvjeren sam da su je primili i da će reakcija biti dobra i konkretna. Očekujem revolt i maksimalnu ozbiljnost', rekao je Stojković uoči današnje utakmice Srbije s Ciprom za koju je najavio velike promjene.

'Promijenit ćemo kompletnu obranu. Vidimo ovu utakmicu kao priliku za rehabilitaciju za poraz od Rusije te očekujem da igrači shvate obaveze i odrade dobar posao na terenu. Važno nam je vratiti samopouzdanje. Moramo biti pošteni i reći da u Moskvi nije igrala prva postava. Želio sam vidjeti kvalitete pojedinaca i kako funkcionira sustav s četvoricom u obrani. Razumijem da su navijači razočarani, pritisak postoji, hoću na Cipru vidjeti revolt, agresivnost i reakciju, dostojnu reputacije reprezentacije Srbije, rekao je srpski izbornik pa se dotaknuo terorističkog napada u Moskvi:

'Vidjeli ste što se dogodilo nakon susreta s Rusijom u Moskvi, uhvatili smo posljednji vlak. Poslije svega, sad bi mi morali lupati glavu zbog jedne utakmice! Ovaj termin u ožujku nam ništa ne znači, gledali smo i suparnike koje nas čekaju na Euru, ni Englezi ne lete. Volio bih da mi kritičari kažu koji sustav koristiti, a mi jamče pobjedu. Naučen sam da pratim instinkt, kao što sam radio i do sada. Kritiziraju i imaju pravo na to, ali ja sam taj koji donosi odluke. To je moj posao.