ne idu na euro

Razočarani Edin Džeko progovorio o povlačenju iz reprezentacije: Još je vruća glava...

22.03.2024 u 07:27

Bionic
Reading

Kapetan nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Edin Džeko (38) je nakon šokantnog 2:1 poraza od Ukrajine u dodatnim kvalifikacijama za odlazak na Euro bio strašno razočaran

BiH je vodila 1:0 do 85. minute utakmice. A onda su se 'ljiljani' raspali u samo 180 sekundi. Prvo je na povratnu loptu dobro reagirao Jaremčuk i u 85. izjednačio, dok je samo tri minute kasnije Dovbik zabio za slavlje Ukrajinaca.

'Tužno je što smo gol primili na kontru što je njihovo najbolje oružje i što smo izbjegavali cijelu utakmicu. Što je tu je, momcima se ne može ništa reći, dali su sve od sebe. Vidio sam momke u 60. i 70. minuti s grčevima što se ne bi smjelo događati i nije opravdanje, ali pokazuje da su momci dali više od maksimuma i mislim da smo zaslužili puno više', rekao je kapetan reprezentacije BiH Edin Džeko nakon utakmice i dodao:

>> golove s utakmice BiH - Ukrajina pogledajte OVDJE.

'Nisu nam šutnuli na gol do 75. minute kad je Mudrik pucao u Šehića s 25 metara. Nemam riječi stvarno, šteta jer smo stvarno dali sve od sebe, pripremili smo se, odigrali smo jednu od boljih utakmica. Glupo je reći kad izgubiš, ali smo odigrali dobru utakmicu. Možda su nas i izmjene poremetile jer smo u svakom trenutku znali gdje tko treba stajati. Jedna ili dvije izmjene su to poremetile, primili smo dva naivna gola, ako je centaršut sa strane, mislim da ti igrač ne može zabiti gol ako stojiš blizu njega. Ako gledaš loptu onda ti se igrač može sakriti iza leđa i zabiti gol. Ima puno mladih igrača, mislim da je i umor odradio svoje', analizirao je vidno razočarani Džeko te dodao je da je pred ovim momcima svijetla budućnost:

  • +50
BiH - Ukrajina, nogomet, doigravanje za EURO, 21.3.2024. (Pixsell) Izvor: Pixsell / Autor: Armin Durgut/PIXSELL

'Momci su pokazali danas da imaju kvalitetu, šteta je i za te mlađe igrače koji unutra plaču. Vidjeli su da smo stvarno bili dobri i da smo zaslužili pobjedu koja nije došla, ali pred ovim momcima je budućnost. Ako ovako nastave, to može biti još puno bolje, no vidimo da svi danas igraju nogomet te da je sve teže i teže otići na Euro', kazao je Dijamant.

Na kraju se 'poteglo' i očekivano pitanje - znači li ovaj poraz i neodlazak na Euro njegov oproštaj od reprezentacije?

'Ne znam hoću li igrati u Ligi nacija, vruće glave ne bih želio ništa govoriti jer smo svi neočekivano tužni i razočarani poslije odličnih 85 minuta. Vidjet ćemo kad se prespava...', zaključio je Edin Džeko.

  • +26
BiH - Ukrajina, nogomet, doigravanje za EURO, 21.3.2024. Izvor: EPA / Autor: FEHIM DEMIR