OZLJEDA

Perkovac uoči ključnih utakmica kvalifikacija za Europsko prvenstvo ostao bez važnog igrača

03.03.2023 u 21:51

Bionic
Reading

Kružni napadač Kriens-Luzerna Marin Šipić ozlijedio je stražnju ložu i nakon detaljnih liječničkih pregleda, neće biti na raspolaganju reprezentaciji i klubu najmanje dva ili tri tjedna, objavio je Hrvatski rukometni savez (HRS)

Šipić će zbog ozljede propustiti oba kvalifikacijska susreta za Europsko prvenstvo 2024. godine protiv Nizozemske koji će se igrati 8. ožujka u Eindhovenu i 12. ožujka u Osijeku.

Umjesto Šipića, hrvatski izbornik Goran Perkovac je s liste pričuva odlučio pozvati Nikolu Grahovca, koji je bio dio reprezentacije na Svjetskom prvenstvu u Švedskoj/Poljskoj 2023. godine. Tako su na listi kružnih napadača za susrete s Nizozemskom ostali Veron Načinović, Nikola Grahovac i povratnik Ilija Brozović.

Podsjećamo, hrvatska reprezentacija okuplja se u ponedjeljak 6. ožujka u 13.00 sati, a dan kasnije leti za Eindhoven na prvi susret s reperezentacijom Nizozemske.

Iz Nizozemske reprezentacija će otputovati za Osijek, a do druge utakmice bit će smještena i trenirat će u Vukovaru sve do subote navečer kad će završni trening odraditi u dvorani Gradski vrt.

Hrvatska je u prva dva kvalifikacijska susreta pobijedila Grčku 33-25 i Belgiju 30-27. Susreti protiv Nizozemske izuzetno su važni za konačni rasplet u skupini, jer Hrvatska želi biti prva, što bi joj donijelo mogućnost povoljnijeg žrijeba za EURO 2024.

REPREZENTACIJA HRVATSKE:

Marin Šego (Goppingen), Mate Šunjić (Ivry), Dominik Kuzmanović (Nexe), Manuel Štrlek (Vezsprem), David Mandić (Melsungen), Marin Jelinić (Nexe), Josip Šarac (Goppingen), Zvonimir Srna (PPD Zagreb), Tin Lučin (Wisla Plock), Domagoj Duvnjak (Kiel), Luka Cindrić (Barcelona), Igor Karačić (Kielce), Luka Lovre Klarica (PPD Zagreb), Luka Stepančić (Pick Szeged), Mateo Maraš (Tatabanya), Filip Glavaš (Trebnje), Mario Šoštarić (Pick Szeged), Veron Načinović (Montpellier), Ilija Brozović (Hannover), Nikola Grahovac (PPD Zagreb)