veliko pojačanje

Nexe odradio senzacionalan transfer; proslavljeni hrvatski reprezentativac se nakon 11 godina vraća u domovinu

03.03.2023 u 11:17

Bionic
Reading

Domaće rukometno prvenstvo sljedeće sezone će biti jače za još jedno zvučno ime. Naime, našički Nexe odradio je fantastičan posao te će za njih od ljeta igrati legendarni 'kauboj', sjajno lijevo krilo Manuel Štrlek (34)

Njega jednostavno ne treba posebno predstavljati jer Manuel Štrlek (34) je jedan od najboljih hrvatskih rukometaša u posljednja dva desetljeća, a mnogi će ga bez razmišljanja uvrstili među 10 najboljih lijevih krila na svijetu.

U karijeri je Štrlek igrao samo za tri kluba. Započeo je 2006. godine u PPD Zagrebu iz kojeg je 2012. godine prešao u poljski Kielce s kojim je 2016. godine osvojio Ligu prvaka. Od 2018. godine je član mađarskog Veszprema, a od sljedeće sezone se - nakon 11 godina u inozemstvu - vraća u Hrvatsku te će igrati za našički Nexe!

Ove je sezone Štrlek za Veszprem u Ligi prvaka zabio 36 golova i dalje je u sjajnoj formi, a uz to se vraća i u hrvatsku reprezentaciju. Nakon odlaska Hrvoja Horvata koji ga se u svom mandatu na klupi 'kauboja' na sveopće čuđenje jednostavno odrekao, Štrlek se sada našao na popisu novog izbornika Gorana Perkovca.

'Nisam ja ni otišao, samo me nije bilo neko vrijeme. Jako mi je drago da sam opet tu i da ćemo pokušati vratiti reprezentaciju na stare staze. Mislim da za to imamo i ambiciju i kvalitetu', kazao je Štrlek za Sportske novosti.

Od 2010. godine Štrlek je za reprezentaciju odigrao 160 utakmica i zabio 588 golova, osvojio je olimpijsku broncu 2012. u Londonu, ima i broncu sa SP-a 2013, a s Europskih prvenstava ima dvije bronce i srebro.

Njegov dolazak u Nexe dodatno će zaoštriti konkurenciju u domaćem prvenstvu, a u isto vrijeme povećati konkurentnost momčadi iz Našica u europskim kupovima.