odlazi iz münchena?

Panika u Bayernu; Robert Lewandowski svojom je izjavom šokirao čelnike kluba koji bi ga zbog toga mogli prodati već ovog ljeta...

27.02.2022 u 16:54

Bionic
Reading

Fantastični poljski napadač Robert Lewandowski (33) s Bayernom ima ugovor do ljeta 2023. godine, ali se sve više priča o tome da bi već ovog ljeta mogao napustiti Allianz Arenu

Robert Lewandowski (33) je posljednjih osam sezona daleko najbolji igrač Bayerna i jasno je koliko bi minhenski klub izgubio ako bi poljski napadač odlučio već ovog ljeta promijeniti klub. A Lewa briljira i ove sezone jer je na 33 utakmice koliko je odigrao u dosadašnjem dijelu uspio zabiti čak 39 golova što je dovoljan pokazatelj da igra u stvarno nevjerojatnoj formi.

No, već se neko vrijeme nagađa o tome da će Lewandowski napustiti klub, ali sportski direktor Bavaraca Hasan Salihamidžić u medijima je poručio da su u klubu odlučni da Poljak ostane i potpiše novi ugovor.

'Odlučni smo u namjeri da zadržimo Roberta Lewandowskog u Bayernu', rekao je Salihamidžić, ali nije baš očekivao da će mu Lewandowski odgovoriti.

Naime, nakon što je novinar Bilda Lewandowskom prenio što je Salihamidžić izjavio, iskusni poljski napadač je to dočekao s iznenađenjem. Kao da nije mogao vjerovati što čuje jer je ovo prvi put da netko iz Bayerna javno iznosi takve nakane.

  • +4
Eintracht - Bayern, Bundesliga, 2021/22. Izvor: EPA / Autor: RONALD WITTEK

'Prvi put čujem to od njih', prokomentirao je Lewandowski, a njemački mediji bliski Bayernu tvrde da je time svima jasno dao do znanja da uopće nije započeo pregovore oko novog ugovora u Bayernu.

Neki su otišli tako daleko te najavili da bi Lewa već ovog ljeta mogao napustiti München. Poznato je da ga u svojim redovima želi Real Madrid, a Bayern bi njegovom prodajom mogao zaraditi značajan novac. Nije nevažno istaknuti da je Lewandowski u Bayern stigao u ljeto 2014. godine kao slobodan igrač iz dortmundske Borussije, a do sada je za momčad iz Münchena odigrao 362 utakmice te protivničke mreže 'bušio' 333 puta!