problemi za ruse

Poljaci odbili igrati utakmicu dodatnih kvalifikacija u Moskvi protiv Rusije, a onda je Robert Lewandowski poslao znakovitu poruku

26.02.2022 u 12:34

Bionic
Reading

Cezary Kulesza, predsjednik Poljskog nogometnog saveza, izjavio je kako poljska nogometna reprezentacija neće u ožujku igrati utakmicu dodatnih kvalifikacija za SP u Moskvi protiv Rusije...

U četvrtak, a povodom ruske invazije na Ukrajinu, prvi su javno istupili čelni ljudi Švedskog nogometnog saveza koji su izjavili kako je odlazak u Moskvu i igranje utakmice protiv Rusije 'u ovom trenutku nezamislivo'.

Švedska će, pak, igrati protiv Češke u Stockholmu, a pobjednik tog dvoboja bi igrao protiv boljeg iz susreta Rusije i Poljske. U slučaju pobjede Rusije onda bi opet Moskva bila domaćin ili Švedskoj ili Češkoj.

'Poljska reprezentacija neće putovati u Moskvu i neće igrati protiv Rusije povodom svega što se dogodilo posljednjih dana, odnosno, zbog invazije koju je ta zemlja usmjerila prema Ukrajini', rekao je čelni čovjek Poljskog nogometnog saveza Cezary Kulesza.

Ta utakmica bi se trebala odigrati 24. ožujka u Moskvi, a pobjednici ta dva susreta će se ogledati pet dana kasnije.

'To je jedina ispravna odluka u ovom trenutku. Razgovarat ćemo s čelnicima švedskog i češkog saveza te ćemo iznijeti zajedničke planove Međunarodnoj nogometnoj organizaciji', dodao je Kulesza.

Povodom svega oglasio se i najbolji poljski nogometaš, kapetan reprezentacije i napadač minhenskog Bayerna Robert Lewandowski koji je podržao odluku predsjednika Saveza.

'Prava odluka. Ne mogu zamisliti utakmicu protiv Rusije dok traje agresija na Ukrajinu. Ruski igrači i navijači nisu odgovorni za ovo, ali ne možemo se pretvarati da se ništa ne događa', poručio je Lewa.

Europska nogometna organizacija oduzela je, pak, Rusiji, odnosno Sankt Peterburgu, domaćinstvo finalne utakmice Lige prvaka ove sezone, a sada se očekuju i potezi Međunarodne nogometne organizacije (FIFA).