hoće li se oporaviti?

Panika na Maksimiru; Dinamo do kraja sezone ostaje bez prvog strijelca, a još je jedan prvotimac završio na hitnoj operaciji

28.03.2023 u 14:58

Bionic
Reading

Dinamo bi do kraja sezone, ako prođe u finale SuperSport Hrvatskog nogometnog Kupa, trebao odigrati još 12 utakmica. Problem? Ozljeda najboljeg strijelca Brune Petkovića ozbiljnija je nego što se mislilo, a najcrnje prognoze govore da je za njega sezona gotova

Ozlijedio se Bruno Petković 19. ožujka na derbiju s Rijekom. Iz igre je izašao već u 20. minuti susreta, a prvi su pregledi pokazali kako se radi o ozljedi ligamenata koljena.

U pitanju je navodno samo lakše istegnuće pa je Petko odmah krenuo s terapijama, a u međuvremenu se priključio i reprezentaciji. No, nakon susreta s Walesom, kad je postalo jasno da je ozljeda ozbiljnije prirode, vratio se u Zagreb kako bi pod budnom paskom liječnika pokušao što prije sanirati ozljedu.

Na žalost za Dinamo, Sportske novosti donose kako iz Maksimira ne dolaze dobre vijesti. Bruno Petković je definitivno izgubljen sljedeća dva tjedna, toliko će naime trajati za sada predviđene terapije, a onda ga čeka povratak treninzima i hvatanje forme.

U nekom idealnom scenariju, Petko bi eventualno mogao biti spreman za derbi s Hajdukom kojeg Dinamo u 32. kolu SuperSport HNL-a igra 30. travnja na Poljudu. No, ako se oporavak zakomplicira vrlo bi se lako moglo dogoditi da za Brunu Petkovića sezona završi i prije službenog kraja.

  • +17
Dinamo - Rijeka, 26. kolo SuperSport HNL-a Izvor: Cropix / Autor: Damir Krajac

Problem? To što Ante Čačić ima samo jednog napadača, sav teret će sad pasti na leđa Josipa Drmića...

No, nesreća ne dolazi sama, pa je Dinamo ostao i bez Dine Perića na barem mjesec i pol. Stoper 'modrih' sam si je kriv za svoje probleme jer je nakon poraza od Istre 1961 u Puli u ljutnji šakom opalio po vratima svlačionice i - slomio palac!

S takvim lomom Perić je odigrao derbi s Rijekom, a onda otišao - pod nož! Prve prognoze govore da je planirani oporavak najmanje šest tjedana, pa bi i Perić u idealnom scenariju mogao biti spreman za derbi s Hajdukom 30. travnja.

>> Hrvatski nogomet samo na MAXSport kanalima!

>> Nova sezona SuperSport Hrvatske nogometne lige i sav hrvatski nogomet gledaju se ekskluzivno na MAXSport 1 i MAXSport 2 kanalu na MAXtv-u. Više informacija OVDJE.

>> Sve video sažetke SuperSport Hrvatske nogometne lige pogledajte OVDJE.

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Croatel/MAX Sport