u subotu bez petka

Potvrđene su loše vijesti, za utakmicu s Walesom otpao je važan igrač: Situacija nije najbolja...

23.03.2023 u 10:04

Bionic
Reading

Hrvatska nogometna reprezentacija u subotu (25. ožujka, 20.45 sati) u Splitu protiv Walesa igra prvu utakmicu kvalifikacija za plasman na EURO 2024. godine u Njemačkoj. Za ovaj je ciklus definitivno otpao golman Ivica Ivušić, a na Poljud sigurno neće istrčati još jedan standardni 'vatreni'

Izbornik Zlatko Dalić pokušava 'pokrpati' momčad uoči utakmice s Walesom (subota, 25. ožujka, 20.45 sati), sve kako bi 'vatreni' na Poljud istrčali u najjačem mogućem sastavu.

Zbog viroze je za ovaj ciklus otpao golman Ivica Ivušić, a prve su treninge u Splitu propustili Marcelo Brozović i Josip Juranović. No, njih bi dvojica ipak trebali biti spremni za subotu i susret s Velšanima.

Najveći je problem ozljeda Brune Petkovića koji ima problema s istegnućem ligamenata koljena. Petko se priključio reprezentaciji, ali ne trenira već je na intenzivnim terapijama i pod budnim liječničkim nadzorom.

Dalić se nadao da bi Petković možda ipak mogao biti spreman za subotu, ali vijesti nisu dobre. Potvrdio je to i Dražen Ladić, jedan od Dalićevih najbližih suradnika u stožeru reprezentacije.

  • +20
Hrvatska nogometna reprezentacija, trening, Dugopolje, 21.3.2023. Izvor: Pixsell / Autor: Ivo Cagalj/PIXSELL

'Što se tiče Petkovića, situacija nije najbolja i nećemo to uspjeti sanirati do subote, još ćemo vidjeti... Juranović će biti spreman za potpuni trening u četvrtak', rekao je Ladić u razgovoru za Dnevnik NoveTV.

Ostaje nada da bi se Petković nekim čudom mogao oporaviti do utorka kad 'vatreni' u Bursi igraju s Turskom, no Dalić u napadu ima tri zdrava i spremna igrača, to su Marko Livaja, Andrej Kramarić i Petar Musa. Još je ranije Dalić istaknuo kako želi iskušati Musu koji je ove sezone za Benficu zabio sedam golova pa je za očekivati da bi protiv Walesa trebao dobiti značajniju minutažu.

Hrvatska nogometna reprezentacija, trening, 21.3.2023. Izvor: Pixsell / Autor: Ivo Cagalj/PIXSELL

Više statistika potražite OVDJE