problemi za dalića

Poznato je koliko je teška ozljeda Brune Petkovića; dolazi na okupljanje reprezentacije, ali...

20.03.2023 u 14:26

Bionic
Reading

Dinamo je 1:0 pobjedu u nedjeljnom derbiju 26. kola SuperSport HNL-a skupo platio ozljedom Brune Petkovića. Prvi strijelac 'modrih' teren je morao napustiti već u 20. minuti utakmice, a zbog ozljede koljena upitan mu je nastup za reprezentaciju protiv Walesa i Turske

'Bruno Petković je osjetio bol u koljenu. Izvadili smo ga iz igre iz preventivnih razloga. Nadam se da nije ništa ozbiljno u pitanju, treba još vidjeti s liječnicima, ali čim je sam zatražio izmjenu, očito nije dobro', rekao je trener Dinama Ante Čačić jučer nakon derbija s Rijekom.

U ponedjeljak je Petković odradio liječničke preglede u Zagrebu te je, neslužbeno, utvrđeno kako se radi o ozljedi ligamenata koljena. Dobra vijest u toj lošoj je da ništa nije puklo već je u pitanju istrgnuće. Tako bi se napadač Dinama tijekom dana trebao pridružiti reprezentaciji koja se u Splitu priprema za utakmice kvalifikacija za plasman na EURO 2024. protiv Walesa na Poljudu (subota, 25. ožujka, 20.45 sati) te s Turskom (utorak, 28. ožujka, 20.45 sati, Bursa).

Neslužbeno, Bruno Petković bi, uz terapije, trebao pauzirati nekoliko dana pa je već sad jasno da za prvi susret 'vatrenih', onaj u subotu protiv Walesa, neće konkurirati. No, upitan je i za Tursku jer ozljeda nije bezazlena, a nema potrebe za forsiranjem.

  • +17
Dinamo - Rijeka, 26. kolo SuperSport HNL-a Izvor: Cropix / Autor: Damir Krajac

Izbornik Zlatko Dalić za sada nije odlučio hoće li zvati zamjenu za Petka jer u kadru za ovaj ciklus na raspolaganju ima Marka Livaju, Andreja Kramarića i Petra Musu.

'Petković se ozlijedio, bio je danas na magnetu, doći će, ali ne znamo još što je... Sutra ću vam znati sve konkretnije reći kad vidimo kakvo je stanje sa svima', kratko je situaciju komentirao izbornik Zlatko Dalić.

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Croatel/MAX Sport