morat će bez njega

Izbornik Zlatko Dalić je na dan utakmice s Walesom doznao katastrofalne vijesti; terapije ipak nisu dale rezultata...

25.03.2023 u 13:16

Bionic
Reading

Hrvatska nogometna reprezentacija večeras (20.45 sati, NovaTV) u Splitu igra prvu utakmicu kvalifikacija za plasman na EURO 2024. godine protiv Walesa. U ovom ciklusu 'vatrene' još čeka i gostovanje kod Turske (utorak, 28. ožujka, 20.45 sati, Bursa), a za obje utakmice otpao nam je važan igrač

Na prvo okupljanje reprezentacije nakon osvajanja bronce na SP-u u Katru Bruno Petković je stigao ozlijeđen. Napadač Dinama prošle je nedjelje stradao u derbiju 26. kola SuperSport HNL-a protiv Rijeke.

Popularni je Petko teren napustio već u 20. minuti utakmice jer je osjetio problem s koljenom, a prvi su pregledi otkrili kako se radi o istegnuću ligamenata.

Bez obzira na sve Petković se priključio reprezentaciji koja se okupila u Splitu na pripremama za utakmice kvalifikacija protiv Walesa i Turske.

Cijeli tjedan Petković nije trenirao, dane je provodio na intenzivnim terapijama, liječnička služba 'vatrenih' činila je sve kako bi ga vratila na teren, no oporavak ipak ne ide prema planu. Od ranije se znalo da Bruno Petković neće konkurirati za večerašnji sraz protiv Walesa, ali sad je izbornik Zlatko Dalić doznao nove loše vijesti.

Trening hrvatske reprezentacije uoči utakmice protiv Walesa 24.3.2023. Izvor: Cropix / Autor: Božidar Vukičević / CROPIX

Na sam dan utakmice s Walesom neslužbeno je potvrđeno da Petković neće biti spreman ni za utorak kad Hrvatska u Bursi gostuje protiv Turske.

Da, Bruno Petković je definitivno otpao i za taj susret! Ozljeda je ipak ozbiljnije prirode, terapije za sada nisu dale zadovoljavajuće rezultate i jednostavno nema smisla forsirati njegov povratak. Petko, kako sad stvari stoje, s 'vatrenima' niti neće krenuti put Turske. Bodrit će svoje suigrače večeras na Poljudu, a onda se vratiti u Zagreb i nastaviti s oporavkom pod paskom liječničke službe Dinama.

  • +4
Na stadionu Poljud održan je zadnji trening Hrvatske uoči Walesa Izvor: Pixsell / Autor: Miroslav Lelas/PIXSELL

Dodatni su to problemi za Zlatka Dalića koji tako na raspolaganju ima samo tri napadača, tu su Andrej Kramarić i Marko Livaja koji će večeras krenuti od prve minute protiv Walesa te debitant Petar Musa kojeg izbornik želi iskušati u ovom ciklusu kvalifikacija.

Sad ostaje za vidjeti hoće li Dalić pozvati zamjenu za Petkovića. Pretpoziv je dobio Dion Drena Beljo, sigurno je da u 'niskom startu' čeka i spreman je uskočiti.