EMOTIVNO U MOSTARU

Ovo zaslužuju samo najveći; svjetska legenda muaythaija poklonila se Cikatiću

18.09.2023 u 17:42

Bionic
Reading

Od 14. do 17. rujna Mostar je bio domaćin prvom službenom muaythai seminaru u Bosni i Hercegovini, koji je posvećen jednom od najvećih svjetskih boraca i sinonimu za ove sportove, Hrvatskom tigru, nažalost pokojnom, Branku Cikatiću.

Savez tajlandskog boksa Bosne i Hercegovine bio je idejni inicijator, te izvršni suorganizator međunarodnog seminara za trenere i suce muaythai sporta. Izvršni suorganizator je muaythai klub Reflex iz Mostara.

Seminar se održao 14., 15., 16. i 17. rujna ove godine, a vodila ga je svjetska legenda ovog sporta Sak Kaoponlek.

Uz mnoge razgovore u kojima je spomenut Branko Cikatić, legendarni Kaoponlek uručio je sinu Bruni posebno priznanje kojim bosansko-hercegovački muaythai savez posthumno posvećuje taj prvi seminar.

Jer svima je jasno kakav je Cikatić imao značaj u ovom sportu i kako je promicao ne samo vrijednosti sporta, nego i mlade borce, koji su ga potom i naslijedili u ringovima i dvoranama.

I u prvom pozivu posjetiteljima, jasno je stavljeno do znanja što je Cikatić donio ovom sportu, odnosno kakvu je reputaciju uživao.

'Ono što zaslužuje posebnu pažnju jest to da je seminar posvećen jednom od najvećih svjetskih boraca i sinonimu za ove sportove, Hrvatskom tigru, Branku Cikatiću.

Budite i vi dio ovog povijesnog seminara i svi zajedno odajmo počast velikanu Branku Cikatiću.

Upravo je Branko jedan od najzaslužnijih ljudi za promociju i nastanak ovih sportova u Bosni i Hercegovini!'.