došlo je vrijeme

Trenutak koji smo dugo čekali: Schumacher za volanom Ferrarijevog F1 bolida

26.03.2019 u 08:30

Bionic
Reading

Mick Schumacher će sljedećeg tjedna po prvi put u karijeri testirati bolide Formule 1 u Bahreinu, jedan dan Ferrari, jedan dan Alfa Romeo...

Mladi 20-godišnji sin sedmerostrukog prvaka svijeta skrenuo je pozornost na sebe osvajanjem titule europskog prvaka Formule 3 prošle sezone, nakon čega ga je Ferrari odlučio uvrstiti u svoj juniorski program.

  • +5
Mick Schumacher Izvor: Profimedia / Autor: N.N.

Ovog vikenda u Bahreinu Mick Schumacher po prvi će put nastupiti u utrkama Formule 2, a par dana kasnije čeka ga nešto što je dugo čekao.

Naime, dogovoreno je kako će na stazi Sakhir u utorak i srijedu testirati bolide Ferrarija i Alfa Romea.

Schumacher je svojim dosadašnjim nastupima u juniorskim kategorijama osigurao superlicencu za Formulu 1, a to namjerava potvrditi ove godine na posljednjoj stepenici uoči ulaska među elitu, u utrkama Formule 2.

Ako se dokaže u tom natjecanju, zasigurno će već sljedeće sezone biti član Formule 1 i to vrlo vjerojatno upravo u bolidu Alfa Romea. Hoće li to biti umjesto veterana Kimija Raikkonena ili možda Antonija Giovinazzija koji zasad ne pokazuje mnogo, to momčad koja se još prošle sezone zvala Sauber tek mora odlučiti...